8 (opt) recomandări de weekend

Redacția | 24 Mai 2013

Noaptea Galeriilor, Light Asylum la București, Norzeatic la Cluj, picnic pe stradă și patru altele.

Bucureștiul umblă creanga toată noaptea de vineri, că doar e Noaptea Galeriilor, cu peste 50 de locuri de vizitat. Alchemia, de exemplu, așteaptă cu artă cuminte înăuntru și cu un performance afară, unde Pisica Pătrată (Ciubi), HomeBoy, Kitra și Allan Dalla vor picta gardul din curtea de pe Calea Moșilor 95. Și ăsta e doar un loc. 

Clujul își face zilele de pe 24 pe 31, cu cântări live, expoziții, spectacole în Piața Unirii, Piața Muzeului și Clădirea Casino. Dacă ești pe-acolo, noi zicem s-o iei spre Mănăștur: pe 24 mai, de la 20, omu' Norzeatic le zice pe beat La Terenuri, cu Personal și Cumicu. Intrarea e liberă, că doar face cinste orașul.

Vineri, la Iași e concert în Underground. Silent Strike & Kazi Ploae vin să lanseze EP-ul Silent Regis, cu efecte vizuale marca Dan Basu. Biletele costă 20 de lei. 

Revenind la Cluj, sâmbătă după-amiază Castelul Bánffy găzduiește Chopin Unplugged, un eveniment cu expoziții, instalații, ateliere, mâncare și muzică. De la 4, poți vedea expoziții și instalații (vor fi acolo și George Roșu și HungaRomânisme). La 18 se face tur ghidat al castelului, iar la 21 se va lăsa cu recital de pian. Biletul costă 20 de lei (10, pentru elevi și studenți).

Gala absolvenţilor UNATC (Master) e în toi, aşa că nu ezita să treci să le vezi spectacolele. Program complet aici

Din 2010, Light Asylum zguduie scena electro a New York-ul cu o combinaţie bizar-atrăgătoare de synthpop/ electro-goth şi un sound general ce te duce cu gândul la sclipiciul anilor ‘80. Sâmbătă, 25 mai, vin pe tavă în Control, cu Plurabelle &Fierbințeanu în deschidere. Intrarea e 20 de lei şi se face după ora 23:00.

În fiecare seară din weekend e picnic pe pietonala Ștefan cel Mare din Iași, unde Clubul Creatorilor încurajează la un nou mod de experimentare a spațiului public. Organizatorii vor da ceai rece de tei, tu vino cu pătură, prieteni și jocuri, ca să ai ce face până-ți amorțește fundul. Picnicul începe la 7.

Duminică parcă ar merge un thriller norvegian. Hodejegerne (Vânătorii de capete, 2011) se va proiecta la Teatrul Gong din Sibiu, de la ora 16, în cadrul proiectului Cinefidel. Intrarea este liberă. 
Pin It email