9 chestii de luni până joi

Redacția | 29 Feb 2016

Programul de început de martie:

Luni, 29 februarie

1. Est Vest Cinema - Institutul Goethe va organiza de 2 ori pe lună o serie de proiecții care să scoată la lumină filme importante și mult timp ignorate realizate în Germania de Est, puse în oglindă cu cele din Germania de Vest. Acest proiect este coordonat de Andrei Rus, de selecție ocupându-se membri ai redacției Film Menu. Prima proiecție va avea luni, de la ora 19, în Control Club.

2. Locuind Bucureştiul contemporan. Naraţiuni şi interacţiuni în diversitate - Luni, de la ora 19, la ArCub - Hanul Gabroveni are loc evenimentul de închidere al proiectului Case Vii. Diversitatea culturală a spaţiilor de locuit din Bucureşti din împrejurimi, care a dat naștere în ultimul an al unui documentar web și a unei serii de cercetare și ateliere creative.

Marți, 1 martie


3. Vă rugăm nu vă așezați! - Până pe 6 martie, Cărturești Carusel  vă așteaptă la o expoziție de design autohton organizată de ROD, în care scaunul este în lumina reflectoarelor. Vernisajul are loc marți, așa că sunteți așteptați la un pahar de vin începând cu ora 19.

4. Nicoleta Lefter în Aleargă - Aleargă este un spectacol conceput de Silvia Călin după romanul omonim al Ana-Mariei Sandu, care se joacă marți, de la ora 19:30 la Teatrul Luni de la Green Hours. Biletul costă 20 de lei în avans sau 25 în ziua spectacolului, iar rezervările se fac la teatru@greenhours.ro sau 0788 452485.

5. O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții - Un adolescent genial la matematică, dar care suferă de o formă de autism începe să facă pe detectivul și să investigheze moartea suspectă a lui Wellington, câinele vecinei. Ăsta este pretextul noului spectacol regizat de Bobi Pricop, o adaptare a dramaturgului Simon Stephens după bestseller-ul lui Mark Haddon. Scenografia lui Adrian Damian și video-proiecțiile realizate de Dan Adrian Ionescu și Mizdan Negatron reușesc să te imerseze otal în lumea puștiului de 15 ani, emoționându-te la fiecare pas. De la ora 20, la Teatrul Național, Sala Pictură.

Miercuri, 2 martie

6. Justin Baroncea: Iepuri și Sateliți. Povești despre recuperări și recompuneri - De la ora 19, la Aiurart (str. Lirei, nr. 21) se lansează o nouă carte Zeppelin, despre design și microarhitectură din resturi, în care obiectele (de la viniluri și elemente de radiator la borcane și cutii de lapte), devin personajele principale. 

Joi, 3 martie

7. Femei în comunism - Între 16:30 și 18:30, la Biblioteca Națională va avea loc conferința Femei în comunism. Destine colective și individuale, susținută de jurnalista britanică Jessica Douglas-Home și de experții Irina Hasnaş-Hubbard, Constantin Vasilescu, Ioana Manolache şi Mariana-Alina Urs, de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

8. Zic Zac - Tot joi, la Godot se joacă Zic Zac, un spectacol de teatru-dans pe care dacă nu l-ați văzut până acum, nu aveți nicio scuză. De la ora 19, cu rezervări la 021 3161682.

9. Berlin Session #1 ● Molly Nilsson - Mult-așteptatul concert al artistei de origine suedeză Molly Nilsson is at hand: joi de la ora 20, în Control, aceasta vine pentru a-și promova cel mai nou album, Zenith. Bilete găsiți în rețeaua Eventbook.
Pin It email