Ce designeri cunoaştem şi ce cadouri (ne) luăm de la Made in RO

Designist | 18 Dec 2014

Weekendul ăsta, pe 20 și 21 decembrie, ai de probat genți, ținute cu tâlc, cei mai cool pantofi, eșarfe picturale și bijuterii la Made in RO - Târg de design românesc @ Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5 - lângă Hanul lui Manuc)

Weekendul ăsta vei avea șansa să-i și cunoști pe tinerii designeri români pe care îi vei putea purta, așa că iată câte ceva despre unii dintre ei: 

1. Eșarfele Marie Nouvelle îți dau o energie faină chiar și când le vezi doar un petic prin gulerul unui palton. Sunt din mătase, imprimate cu fragmente din picturile artistei Maria Dermengiu. Și te așteaptă asortate unor genți ce vor face orașul mai artistic, pastel.

2. Gențile personaje, din mix textil și piele, semnate Irina Neacșu - thecraft LAB, sunt ideale pentru a începe cu lejeritate o discuție sau a detensiona o situație. Designerul Irina Neacșu e recunoscută pentru colecțiile de piese de mobilier și decorațiuni pe care le însuflețește prin mixuri textile. Tehnica și stilul ei s-au extins pe genți care sunt pe potriva firilor creative, gândite pe dimensiuni care să acomodeze de la iPad, la laptop și bloc de desen. 

3. De la personaje la Funky Owl - by Bogdan Deliu Leather Design. Ne-a cam hipnotizat Bogdan Deliu cu gențile lui din piele foarte fain lucrate. A început să lucreze cu piele în 2013, l-au pasionat dintotdeauna designul și materialele naturale, și iată că, după 10 ani în domeniul graficii, Bogdan se poate lăuda acum cu o colecție de genți de luat acasă.

4. Bogdan Deliu are și modele de genți designish și foarte practice pentru tipi, dar și Adrian Veg (Vegmade). Pentru Made in RO, Adrian pregătește o colecție nou-nouță de genți, cu care vine de la Alba Iulia.

5. Cei mai cool pantofi Made in RO, sunt, după cum știm, semnați Bianca Georgescu. A absolvit de curând Universitatea Națională de Arte din București (Modă-design vestimentar), iar prima colecție a lansat-o anul trecut. Pantofii creați de Bianca defilează deja pe podiumuri naționale și internaționale și sunt inconfundabili datorită mixului de gravuri pe piele, laser cuts, printuri 3D şi accesorii detaşabile. La care se adaugă fascinația ei pentru covoarele persane miniaturale. Pantofi ce te vor purta ca un covor zburător.

6. Gențile Iutta - Dor de românesc vin la Made in RO cu motivele tradiționale brodate pe piele (nu imprimate). În plus, s-au pregătit și cu perechi de mănuși asortate.

7. Noul trend e clar reprezentat de gențile din lemn. Plicurile Lemnia, un brand proaspăt în peisajul designului de la noi, îmbină lemnul cu pielea și motivele tradiționale.

8. Eco-friendly: Upside Down creează din 2012 genți, portofele, plicuri, huse de cărți sau tablete din bannere reciclate. Gențile de la ei sunt de mare efect în peisajul urban. Anul acesta, gențile Upside Down au fost create din bannerele ediției 2013 a festivalului Electric Castle.

9. Irina Florea (IF) a surprins mereu cu modul ei geometric și minimalist de a vedea o geantă, cu spațiul gol lăsat în material pentru a-ți băga mâna, prin geantă, în buzunar. Pentru Made in RO pregătește o nouă colecție pe aceleași coordonate minimale, de impact.

10. La capitolul plicuri, liniile se transformă ludic, pentru că Alina Dobre (designerul .care?Cutare) pune tableta în gura vulpiței sau în burtia ursului.

11. Head in the Clouds și Love Religion sunt creațiile Life in Mono (designer Tana Enedi). Life in Mono este un brand de bijuterie lansat anul acesta, iar creatoarea lui a realizat după mulți ani de lucrat în publicitate că aceasta și-ar dori să fie: designer de bijuterie.

12. Noha Nicolescu este un designer deja cunoscut în domeniul bijuteriei contemporane. La Made in RO aduce o colecție în care argintul se împletește cu fetrul roșu sau cu lemnul.

13. Ilustratoarea Alice (Allistration) ne invită să pătrundem în lumea mitologiei românești prin colecția Mythologica. Ilustrațiile lui Alice (pe numele ei Alexandra Răpcencu) au fost anul trecut imprimate pe bluze din mătase, iar acum le vom redescoperi pe fuste ușoare, tot din mătase. Alice are și o reinterpretare a iei pe care am pus-o pe listă. 

TOP CELE MAI COOL HOME&DECO 

*Cel mai cool brad * este semnat The Little Things, brandul creat de Alina Panait. De fapt e un kit de brad neconvențional. Brăduțul din placaj, cu o grosime de 6 mm, este demontabil, iar globurile din lemn pot fi revopsite și reinvestite în decor: și ele, și tijele din lemn sunt vopsite în culori acrilice, pe care poți interveni. Are fie 45, fie 57 cm.

*Cele mai cool lămpi* sunt în colecția First (brand Threads & Throws). Alexandra Baciu și Bianca Bărdaș au creat abajururi ceramice, „cusute” cu fire textile naturale.

*Cele mai cool ilustrații* sunt ale Alexandrei Mâzgăreanu. Spun povești ușor exotice, iar noi parcă vedem zburând flamingo roz.

***
Made in RO - Târg de Design Românesc 
Pin It email