dela Sora Treişpe - Arca [mix]

Dana Berghes | 11 Feb 2017

Un mixuleț care sună bolnăvior, cum unii l-ar considera și pe tăticul pieselor incluse.

Arca s-a născut în Venezuela, are vreo 26 ani, îi plac platformele și trăiește la Londra cu tovarășul său Jesse Kanda. Face IDM, hip-hop, electronică industrială. Videoclipurile sunt și ele grave, dar de japonezul Kanda, crescut în Canada, vom vorbi mai jos. Bine, OK, vorbim acum. Ăștia doi și-au vorbit pe net din preadolescență și s-au mufat instant când s-au cunoscut ani mai târziu. Dazed and Confused ar zice că ar putea fi Aphex și Cunningham ai generației noastre. Frumos, nu, să speri la așa ceva în 2017?

Revenind la Arca. Băiatul a băgat pe producție pentru Kanye West și Björk și FKA twigs (pentru FKA a băgat și Kanda pe vizual). Are niște mixtape-uri, vreo 3 EP-uri și trei albume: Xen, Mutant și Entrañas (listat printre cele mai bune 20 albume de electronica de Resident Advisor).

Are un sound ascuțit și imprevizibil, estetica predominantă este stăpânită de grotesc și agresiv, dar după frică și dezorientare vine liniște. Front Load și Thievery sunt preferatele mele. Îl știu pe Arca de vreo doi ani și mă bucură că există un producător care poate să-mi dea senzația de creepy pleasure cu muzica și să nu fie desuet. Gender binaries și filosofie în Alejandro Ghersi.

Lângă el șade în capul și în librăria mea audio băiatul Oneohtrix Point Never, de care am vorbit mai demult.

Arca - Front Load
Arca - Fluid Silhouettes (with Jesse Kanda)
Arca - Trauma Scene 1 (with Jesse Kanda)
Arca - Snakes
Arca - Thievery
Pin It email