Are you CIUDAT?

Karin Budrugeac | 17 Iul 2012

Gabriela Vlad este mama My Grandma's Backyard din București. De ceva vreme stă în Italia și a început să facă gulere, dar îi e dor de București.

Prin 2005, Gabriela a început să facă genți. Apoi a făcut un curs de doi ani în design vestimentar la Școala Populară de Arte din București. În 2006 a câștigat un concurs de pictură Săptămâna de vis, la care a pictat o căsuță din Deltă împreună cu o prietenă, Dana Bucătaru. În timpul cursului de design vestimentar i-a venit și ideea cu My Grandma’s Backyard. A pornit de la o constatare simplă: Gabriela avea multe cunoștințe printre oameni creativi mai mult sau mai puțin cunoscuți. Tot ce a mai trebuit a fost să gândească un loc de întâlnire pentru ei, un spațiu creativ și boem la care să participe și publicul. Ce a ieșit a fost un eveniment în toată regula, care a lansat un trend de târguri vintage în București.

Prima ediție a fost în La Scena pe 28 octombrie 2007, cu vreo 15 participanți și în jur de 400 de vizitatori. Oferta era una de haine vintage și SH, dar și de creații ale unor designeri tineri, plus accesorii, jucării, și muzică. Au urmat încă nouă ediții în locurile hip de prin București, MȚR, Grădina de Vară Capitol, The Ark. În 2008, la un an de la existență, l-a avut ca invitat pe fotograful de street fashion Yvan The Face Hunter. 

De grafică s-a ocupat întotdeauna sora Gabrielei, Monica, de promovare și organizare Gabriela, iar până la a cincea ediție nu au avut sponsori. De la a șaptea ediție, care a avut loc sub semnul lui Cupidon la The Ark, Gabriela a lăsat în urmă curtea bunicii și târgul s-a rebranduit ca MGB, axat pe designeri tineri.

S-a mutat în Italia cu gândul de a-și duce proiectul în afara țării. Nu i-a fost ușor departe de casă și de prieteni să pătrundă în cercuri deja formate și destul de ermetice. A urmat un curs de Visual Merchandising și, zice ea, a avut noroc de un stagiu într-un magazin Patrizia Pepe din Livorno.

„M-a ajutat cât de cât această experiență, dar este foarte greu să-ți găsești un job chiar și ca sales assistant într-un magazin. Mi-e foarte dor de MGB, mi-e dor de România și de oamenii de acolo. Mă gândesc serios să mă întorc. Aș organiza cu cea mai mare plăcere în continuare MGB.”

Anul ăsta, Gabriela a început să facă gulere. I am CIUDAT se revendică din zona cămășilor bărbătești rigide, sunt pentru orice moment al zilei, și vin la fel de bine peste o rochie decoltată, cât peste un sacou sau un tricou. Materialul principal este dantela, și fiecare guler este unic.

„Mi-am dat seama că trebuie să pornesc ceva pe cont propriu așa că mi-am centralizat toată energia pe gulerele I am CIUDAT. Sunt feminine și drăgălașe și chiar îmi doresc să gasesc publicul pentru ele. Sunt la început de drum și mă promovez, că doar cu asta m-am ocupat și în București."

Dacă vă simțiti CIUDAT, Gabriela vă propune pe blogul ei să trimiteți (auto)portrete în care ați scris I AM CIUDAT pe o foaie de hârtie, parte a corpului, oglindă sau altceva, i le trimiteți pe Facebook și plănuiește să le posteze pe Facebook și pe blog. O să fie probabil și o fotografie câștigătoare, dar despre asta nu ne spune încă mai multe.
Pin It email