Cele mai iubite 5: Andrei Bran

Andrei Bran | 03 Feb 2019

Andrei are 22 de ani și toată lumea îl știe după pseudonimul Ryuuma, care vine de la două personaje anime (Ryuzaki și Yuuma) și e un mic omagiu adus culturii internetului de acum 10 ani, când nimeni nu își folosea numele personal nicăieri.

A terminat Limbi Străine și se pregătește să-și ia atestatul de Graphic Designer (pasiunea lui încă din liceu) ca să meargă mai departe pe industria visual. Din când în când mai prinde și câte un gig ca model.

Momentan sunt îndrăgostit de viața însăși iar acest fapt mă aduce mai mereu în spațiul social – fie pe terasă la Control după ora patru, pe la Apollo în fața Dj-ului sau chiar și la Macaz atunci când am ocazia –, de unde și relația mea intensă cu moda, care a ieșit la suprafață în toată splendoarea ei când am ajuns la facultate.

Fashion-ul reprezintă o unealtă de care mă folosesc pentru a mă comunica pe mine însumi, de aceea optez pentru piese pe care le percep ca fiind organice, aproape de inima mea. Sunt un mic „curator” în ceea ce privește piesele pe care le dețin: nu sunt multe ca număr, însă sunt bogate în idei și amintiri, de aceea nici nu am făcut până acum un purge în garderoba mea de când m-am mutat în București.

Îmi place să cred că poveștile pe care le-am trăit, starea mea de spirit și pasiunea pe care o am pentru simbolism pot fi regăsite în aceste 5 piese pe care urmează să vi le prezint într-o manieră suficient de succintă cât să nu plictisesc pe nimeni.

Platformele albe de pe net

Acești „papuci” sunt un memento atât pentru zilele în care cercetam asiduu trendurile din Harajuku pe un site numit TokyoFashion dar și pentru începutul relației mele cu moda. Această mică pasiune pentru fashion a mea a pornit ca mediu de exprimare prin liceu. Țin minte că încă nu prea îndrăzneam să ies cu pantofii respectivi pentru că erau atât de alien pentru cei din jur și stârneau tot felul de reacții (și bune dar și mai puțin bune) de la prieteni și cunoscuți: pentru cei care nu știu încă, vin din Focșani. Însă totul s-a schimbat, evident, când am intrat în atmosfera Bucureștiului, unde toată lumea nu e preocupată decât de traficul infernal din capitală.

Cămașa cu dungi aurii

Am această cămașă vintage de la o prietenă bună pe care o cheamă Leonora cu care am multe lucruri în comun, de la fix același păr la faptul că amândoi suntem pasionați de vintage, flori și tablouri. Cu ea și colaborez din când în când la un proiect-atelier numit Petit Herbier (@PetitHerbier pe insta), în care încapsulăm timpul într-o formă organică, folosind florile ca principalul mod de expresie a unor sentimente nostalgice. Cămașa asta faină cu nasturi aurii mi-a dăruit-o după o săptămână de aventuri pe străzile Bucureștiului în care ne-am dat seama că tinerețea e efemeră și trebuie să profităm de ea la maximum. Pentru mine este o piesă foarte valoroasă, mă îndreaptă cu gândul spre un timp în care probabil eu și Leonora eram doi burghezi care stăteam toată ziua într-o grădină cu flori savurând o ceașcă de cafea.

Brățara Haath Phool

Această brățară foarte dragă mie este un accesoriu căpătat în urma unei petreceri la un camin studențesc. Pe vremea aceea îmi petreceam timpul cu doi prieteni care parcă veneau de pe aceeași Lună (dacă citesc aceast articol îi salut) și întâmplarea face că unul dintre ei a uitat-o în posesia mea. De atunci o port cu drag și o iau mereu la mine în cadrul unor proiecte artistice pe care le simt aproape de inima mea – cum ar fi cele făcute cu fotografa Denise Lobonț, sau videoclipul muzical făcut pentru Liar (coming soon).

Umbrela japoneză

Umbrela asta este absolut un vis devenit realitate pentru mine și ma bucur enorm când apuc să o scot afară la picnic. Mereu am adorat estetica asiatică, în special pe cea niponă. Am primit-o cadou de ziua mea acum 2 ani de la prietenii mei (se știu ei) frumoși și, deseori, chiar și simpatici, iar de atunci are un loc de onoare în biblioteca mea, alături de niște luminițe și de o rodie din ceramică.

Laurii aurii

Acești lauri deosebiți i-am luat într-o noapte de pe net când am realizat că una dintre cele două urechi pe care le port pentru că îmi place să și aud uneori trimite cu gândul la o ureche de elf. Pentru că sunt îndrăgostit înnebunește de tot ce ține de fantastic, m-am gândit să îmi dăruiesc acest accesoriu care să onoreze asimetria dintre cele două urechi ale mele. Mereu am crezut că micile imperfecțiuni, alături de alte elemente, armonioase sau nu, construiesc un întreg perfect în ceea ce întruchipează el și mi se pare chiar și mai frumoasă ideea atunci când i-o aplici unui om.

***
Ryuuma pe Insta 
Rubrica Cele mai iubite 5
Pin It email