Cele mai iubite 5: Monica Macedonski

Monica Macedonski | 25 Feb 2017

Bluza interbelică de SH, rochia de la bal, floronița neagră, blănița și pălaria de la Gotica.

Mi-am descoperit pasiunea pentru modă la 11 ani, când eram obsedată de Stardoll. Nu regret o clipă banii investiți în acel site, așa m-am prins ce îmi place și ce nu în materie de haine, și am dezvoltat o obsesie pentru Alexander McQueen. În anul I, am urmat cursuri de stilism, iar la lecția despre stiluri am întrebat-o pe profă unde mă încadrez. Ea mi-a spus că sunt clar o adeptă a „stilului modern”. Cred mai degrabă că stilul meu e o struțo-cămilă modernă-goth-romantică. Cu toate că negrul și albul îmi predomină garderoba, am foarte mulți colanți nebuni cu Adventure Time, oase, Corpse Bride; mi se pare că detaliile fac diferența, de aia am 45 de perechi de dresuri. În materie de pantofi, sunt adepta Vanșilor, a bocancilor și a pantofilor de la Clarks furați de la mama. Singurele accesorii pe care le port sunt chokerele, pălăriile și bentițele, astea din urmă fiind cele mai bune prietene când îți lași bretonul să crească. Fuck, am uitat de genți. Prietena mea cea mai bună face mișto că voi muri îngropată în genți. Mult nu mai am, dar promit că mă opresc, după ce îmi iau o geantă albă de la Musette.

Zara, Sh-uri de lângă casă, designeri români, Aliexpres, eu îmi iau tot ce mi se pare că ar putea ajuta la crearea unei povești. La urma urmelor, de asta îmi cumpăr haine. Să inspir un anume personaj, că e tomboy, zâna măseluță, Wednesday Addams sau Ariel. Sau să îmi umplu golurile sufletești.

Bluza interbelică de la SH-ul de lângă casă

A fost cea mai bună investiție din viața mea. Eram deprimată, simțeam nevoia să îmi iau ceva de îmbrăcat, dar mai aveam 5 lei în buzunar. Am intrat într-un SH de lângă mine și am cumpărat bluza imediat, de teama că vreo Chanel de Militari va apărea din senin și mi-o va fura. Dragostea la prima vedere costă doar 2 lei câteodată. Asociez bluza asta cu Noaptea Cearcănelor din Control. Acolo a fost ultima oara când un tip mi-a inspirat Kilig (= feeling of butterflies arising from interacting with someone one loves or finds attractive.)

Rochia de la bal

Mi se părea o prostie să investești într-o rochie pentru balul de absolvire, mă gândeam că voi împrumuta ceva mai fancy de la o prietenă și aia e. Până când o colegă mi-a zis că își face rochia la Alina Cernătescu. M-am uitat de curiozitate la creațiile tipei și ARONIA m-a cucerit. Voiam să fiu Odile Macedonski la bal, și am fost. Cu toate că timp de două luni nu am mâncat decât covrigi de la Luca, nimic nu se compară cu sentimentul pe care l-am avut când am purtat rochia în seara balului. Sava a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea și mă bucur că i-am sărbătorit sfârșitul într-o rochie pe măsură.

Floronița de la Femei pe Mătăsari 2014

Îmi doream o floroniță neagră: misiune imposibilă. Am căutat și în București, și în Brașov, și în Vamă. Nada. Până când am mers la Femei pe Mătăsari și am dat de un stand plin de floronițe. Nici nu mă gândeam că voi găsi floronița visurilor mele! M-am înșelat din nou. Mi-a plăcut foarte mult și de tipa care a creat-o și mi-a părut rău că nu i-am luat cartea de vizită. Peste ceva timp, am participat la un proiect fotografic, Iubiri Urbane, unde am purtat floronița neagră. Nu mă așteptam ca Ada Dumitru să îmi dea următorul comentariu: Uite Gurau Claudia Iuliana în ce poză frumoasă a ajuns coronița ta neagră de pe Mătăsari.

Blănița de la Zara

Chiar dacă încap două Monici în ea, o iubesc enorm pentru că mă salvează de frig. De fiecare dată când mă îmbrac cu ea, zici că mă îmbrac cu bună dispoziție. Am purtat-o când am început facultatea, când am cunoscut-o pe talentata Cristina Grama și când am sărbătorit Crăciunul cu Verde.

Pălăria de la Gotica

Când eram în liceu, eram obsedată de magazinul ăsta. Mergeam mereu acolo, să văd ce produse au mai adus și să mai stau la o vorbă cu proprietarii (un cuplu de metaliști foarte simpatici). La un moment dat, oscilam între două pălării și John m-a ajutat să iau decizia corectă. După 4 ani, pălăria cu pană rămâne eroina vieții mele. Mă salvează de fiecare dată când părul îmi stă ca un cur sau când sunt prea leneșă să mă vopsesc.

***
Monica are 20 de ani, e din București și e studentă la Limbi Străine. În timpul liber e model pentru prieteni fotografi și make up artiști. Inspirație: fostul liceu, Sava, Anna Wintour, Placebo și Sylvia Plath. 

Pin It email