Oianu face Romanian Punk

18 Iun 2013

Designerul Adrian Oianu despre trendul folcloristic, noua lui colecţie, cum se îmbrăca la sub 25, şi şcoala de design pe care a deschis-o în 2010.


Cristian Crisbăşan, despre pictorialul Romanian Punk Gothic

Când Oianu mi-a cerut să fac o serie de fotografii inspirată din noua lui colecție, Romanian Punk, m-am gândit imediat la Alexandra, fiica mea, ca model. De aici, am construit: o să facem invers, dar firesc din punct de vedere al real-people, real-fashion – oamenii nu aleg să poarte ce le spun designerii, vitrinele magazinelor, show-urile de fashion sau revistele de modă și lifestyle. Oamenii aleg de peste tot, adaptează, combină, mixează, juxtapun, creându-și propriul stil care să le exprime personalitatea. Alexandrei i-a plăcut foarte mult Romanian Punk și și-a ales singură din colecție mai multe obiecte vestimentare pe care le-a combinat cu hainele și accesoriile ei de acasă, creându-și propriile ținute, în stilul său personal și original.

Pentru fotografie, direcția stilistică s-a impus de la sine: subcultura gothic, apărută prin anii '80 pe scena muzicii rock gotice, un derivat al post-punk-ului sau punk-ului pozitiv. Influențe: literatura gotică horror-fantasy a secolului 19 (Poe, Walpole, Lovecraft), American & British Gothic, romantismul damnat și întunecat, vampirii, muzica rock și punk-rock, mișcarea punk cu revolta și contestarea. Unul dintre elementele cheie ale lumii gotice este pădurea, așa că am ales să facem ședința foto pe un drum ce se pierde între copaci. Alexandra a fost propriul ei stilist: singură s-a machiat, și-a ales accesoriile. Rezultatul îl vedeți în imagini.
Pin It email