5 filme de văzut din competiţia NexT

Marc Solomon | 09 Apr 2013

Festivalul Internațional de Film NexT are loc între 10 și 14 aprilie.

Foame
(Germania) - Cinema Studio - Competiție I -  19:30-22:00
 
Povestea unui model care nu mai poate să țină regim și își face de cap (din punct de vedere alimentar) când ajunge în cabina ei de schimb. Dar desigur, there's a catch.
 
În acvariu
(România) - Cinema Studio - Competiție III - 20:00-22:30
 
Cel mai bun film românesc din competiție, În acvariu prezintă într-un mod foarte onest o relație în paragină dintre doi oameni de 20 de ani. Un exercițiu scenaristic aproape excelent.
 
În timp ce flăcarile se înălțau
(Portugalia) - Cinema Studio - Competiție III - 20:00-22:30
 
Povestea se petrece în timpul focului ce-a pornit în Lisabona pe 25 august 1988 și îl are ca protagonist pe un bărbat, interpretat de regizorul Joao Pedro Rodrigues, care vorbește cu iubitul lui la telefon, fără să dea prea multă atenție focului arzător de afară. 
 
Pălmuiala
(Franța) - Cinema Studio - Competiție III - 20:00-22:30
 
Sunt șanse foarte mari ca Pălmuiala să fie filmul-șoc al acestei ediții. Prezentat anul trecut la Cannes, în film este vorba despre Francis, un patron al unui magazin de închiriat casete video cu filme porno și angajata lui Sonia, o fostă iubită. Se va râde cu lacrimi.
 
Panihida
(Republica Moldova-Germania) - Cinema Studio - Competiție I - 19:30-22:00
 
Panihida este un mediu-metraj care se întinde asemenea unei epopei, prezentând o familie moldovenească și, de asemenea, un film despre trecerea prin viață până la moarte.

***
Citește și Kubrick al generației următoare?
Pin It email