Cinepolitica - "Camp 14 - Total Control Zone" şi "S.B. I Knew Him Well"

Marc Solomon | 09 Apr 2013

Două cronici scurte pentru două filme de la festivalul Cinepolitica.

Camp 14: Total Control Zone

"Camp 14" spune povestea lui Shin Dong-Huyk, un bărbat coreean de vreo 30 ani, care s-a născut într-un lagăr din Coreea De Nord, dar a reușit să fugă în Coreea de Sud la 23 de ani. În film sunt intervievați Shin și două gărzi de la un lagăr, care s-au refugiat și ele în Coreea de Sud.

E un film foarte puternic pentru că Wiese (regizorul filmului) știe cum să-l analizeze pe Shin. Știe cum să-i lase spații, oricât de lente are fi acestea, și lui Shin, cât și spectatorilor

Animațiile din film sunt suficient de realiste, încât, față de restul documentarelor pe din acest festival care folosesc animații, reușeste să îmbunătățească filmul, aratând prin niște desene simpliste și întunecate, niște orori care nu puteau să fie filmate.

"Camp 14: Total Control Zone" este, probabil, cel mai bun film din a doua ediție a festivalului Cinepolitica și unul dintre cele mai bune documentare făcute în ultima vreme.

S.B. I Knew Him Well

"S.B. I Knew Him Well" este un film documentar despre Silvio Berlusconi și istoria sa, spusă prin interviuri ale unor oameni care obișnuiau să fie apropiați de el.

Filmul nu este o revelație, deoarece subiectul ăsta a mai fost prezentat în filmul lui Erik Gandini, "Videocracy" (2009), doar că acela îl prezenta pe Berlusconi mai mult din perspectiva oamenilor de rând, decât a celor care îl cunoșteau.

"S.B." nu-i neapărat un film prost, dar stă fix pe granița subțire dintre prost și bun, pentru că nu este un film original, dar nici nu este un film realizat prost.

Alte cronici scurte de la Cinepolitica.
Pin It email