[Dripped]: Artă pe pâine

Marc Solomon | 23 Iul 2013

Un omagiu adus lui Jackson Pollock.

Leo Verrier este unul dintre regizorii care lucrează pentru compania de producție franceză Chez Eddy, faimoasă pentru animațiile, reclamele și title-sequence-uri. Cel mai cunoscut scurtmetraj al lor este Dripped, regizat de Verrier și premiat la festivaluri precum Sitges, Les Nuits Magiques, Besancourt, Cleveland și Nashville.

Dripped
este un film despre Jack, un hoț de tablouri. Doar că Jack nu fură tablourile ca să le vândă, el le fură ca să le mănânce. Iar când le mănâncă, el se transformă în conținutul tabloului, oricare ar fi acesta. Dar într-o zi, în timpul unui furt, Jack este văzut de poliție și scapă de ea, dar muzeul din care trebuia să fure un tablou își întărește paza. Așa că Jack este nevoit să găsească o alternativă prin care să se hrănească.

Filmul lui Verrier este un omagiu adus lui Jackson Pollock, cu un stil regizoral foarte asemănător scurtmetrajelor făcute de Pixar, dar toată povestea și ingeniozitatea scenariului fac filmul să fie mai mult decât un scurtmetraj simpatic care te face să zâmbești. Are un oarecare intelect cu care te face să-ți fie și ție poftă de artă vizuală, pe lângă toată partea cu zâmbitul.

4 / 5 stele

***
Cronici Scurte pentru Filme Scurte este un proiect ShortsUP + SUB25
Pin It email