Regatul solniţelor

Marc Solomon | 16 Iul 2013

Doi bătrânei de 90 de ani, 2.000 de perechi de solnițe și râșnițe de piper.

Keith Rivers, un regizor american de scurtmetraje (Ashes (2009), Senegal, Africa: Through My Eyes (2009)) a găsit un anunț pe Craigslist prin care se vindeau peste 2000 de perechi de solnițe și râșnițe de piper. Regizorul a fost intrigat și s-a hotărât să îi caute pe acei oameni. I-a găsit pe Richard și Grace, doi bătrânei simpatici de 90 de ani, care de-a lungul anilor au strâns cele peste 2000 de perechi.

Documentarul este ce a ieșit combinând materialul pe care l-a filmat Rivers și niște peliculă de Super-8 folosită de familia lui Richard și Grace care i-a fost dată regizorului. Această combinație amintește puternic de filmul care a câștigat Trofeul NexT în 2012, Mediterranees (2012, Olivier Py), un film de jumătate de oră compus numai din material vechi de 40 de ani filmat de familia regizorului, care narează filmul, vorbind despre generații și familie într-un mod foarte intim și emoționant.

Spre deosebire de Py, Rivers își ia o oarecare distanță față de familia pe care o observă și nu are chiar atât insight despre ei, dar e o trecere în revistă bună spre foarte bună, care reușește și ea la rândul ei să evidențieze diferențele dintre generații și importanța tradițiilor. Pe scurt, ceea ce și-a propus de la bun început.

3.75 / 5 stele

***
Cronici Scurte pentru Filme Scurte este un proiect ShortsUP + SUB25
Pin It email