NexT - Festival Friends I

Marc Solomon | 14 Apr 2013

Festival Friends e o secțiune a festivalului Internațional de film NexT, care a avut loc între 10 și 14 aprilie la București.

Dialoguri Terapeutice
Regia: Andrei Georgescu

Un fel de omagiu adus noului val românesc, „Dialoguri Terapeutice” este un film cu diferite personaje din alte filme care sună la o emisiune radio pentru a-și discuta problemele. A treat.

Nota: 7/10

Dog Leash
Regia: Eti Tsicko

Un film israelian foarte puternic și dur, care seamănă cu lungmetrajul „Twilight Portrait” (2011, prezentat la TIFF anul trecut în secțiunea No Limit), doar că spre deosebire de acela este mult mai bine construit, iar motivațiile personajului principal sunt mult mai clare.

Nota: 8.5/10

Reuniune De Familie
Regia: Florina Dumitrache

Reuniune De Familie” are o premisă foarte bună, iar Șerban Pavlu este foarte bun în rolul lui Sorin, dar premisa nu este exploatată la maximul potențial.

Nota: 6/10

Florida
Regia: Catalina Molina

Florida” începe prost, dar se ridică cu mult pe parcurs, iar finalul surprinzător, care lasă și o portiță deschisă, ajută.

Nota: 6.5/10

Santinelă
Regia: Pau Camarasa

Un subiect foarte bun, dar Camarasa îl tratează cu o indiferență regizorală nemaivăzută și este jucat foarte prost.

Nota: 3/10

Tizi
Regia: Mircea Nestor

Tizi” este o reprezentare onestă a unei prietenii foarte strânse, dar la mijlocul căreia se află gelozie. Are un final puțin prea lung, dar asta contează foarte puțin aici.

Nota: 8/10

Mai citește despre NexT.
Pin It email