[Pain & Gain] - Să crezi în fitness

Marc Solomon | 13 Mai 2013

Este al 10-lea film al lui Michael Bay.

I-a luat vreo 20 de ani, dar în sfârșit Bay a făcut un film, nu chiar bun, ci bunicel. 
 
Filmul spune povestea adevărată a lui Daniel Lugo (Mark Wahlberg), un antrenor la o sală din Miami, Adrian Doorbal (Anthony Mackie), un alt antrenor, și Paul Doyle (Dwayne Johnson), un fost pușcăriaș care vine la sala lui Lugo ca să vadă dacă poate să găsească ceva de lucru. Cei trei formează un plan extrem de idiot ca să se îmbogățească instant: să-l răpească pe noul client al lui Lugo, Victor Kershaw (Tony Shalhoub) și să-l facă să le dea toate lucrurile sale. 
 
Scenariul este bazat pe o serie de articole scrise de către Pete Collins și e scris de către Christopher Markus și Stephen McFeely, scenariștii unor filme precum The Chronicles Of Narnia (2005, 2008, 2010) și Captain America: The First Avenger (2011). Ei au reușit să scrie niște super-dialoguri, care să evidențieze penibilul situațiilor în care se află cei trei culturiști mai tot timpul.
 
Distribuția este OK, dar, în afară de Wahlberg, timpul celorlalți pe ecran este inegal. Asta deranjează, mai ales în cazul lui Mackie, care este foarte șters. Ceea ce îi sabotează și personajul.
 
Dar problema majoră a filmului nu e asta. Ci faptul că, deși scenariul e foarte bun, este îngropat în acțiune tip Bay, ceea ce îi scoate tot bite-ul. De asemenea, în ultimele trei sferturi de oră, Bay nu mai știe cum să tragă de film, și devine plictisitor. Sigur că povestește destul de multe în alea 45 de minute, dar putea foarte bine să le expedieze.
 
Per total, Pain & Gain merită văzut, măcar pentru vizual, actori și scenariu.
Pin It email