[The Candidate] - Sub capota corporaţiei

Marc Solomon | 04 Sep 2013

Primul principiu al societății: unii oameni pur și simplu nu sunt făcuți pentru a trăi.

Scurtmetrajul de debut al lui David Karlak (care lucrează în prezent la Rise, lungmetrajul lui de debut) este The Candidate (2010), o adaptare după o poveste scurtă de Henry Slesar, scriitor american care a colaborat cu Hitchcock.

În The Candidate, Burton Grunzer (Tom Gulager) este foarte nemulțumit de faptul că orice s-ar întâmpla cu Whitman (Thomas F. Duffy), partenerul lui, acesta reușește să iasă din orice situație penibilă în care se bagă și nu numai, dar să și fie lăudat de către șeful lor, Alexander (Vyto Ruginis).

Într-o zi, Burton primește o scrisoare de la o organizație ciudată (Society for United Action), semnată de către Carl Tucker (Robert Picardo). În timp ce se întoarce în biroul său, Burton este abordat de către Carl care îi cere să vorbească în privat pentru 10 minute. Burton acceptă și Carl îi prezintă primul principiu al societății din care face parte: unii oameni pur și simplu nu sunt făcuți pentru a trăi.

The Candidate este un thriller psihologic de mare anvergură, care aduce aminte de American Psycho (2000) și de The Adjustment Bureau (2010), dar spre deosebire de primul menționat, scurtmetrajul își alege cumva o perspectivă mai largă, suficient de largă încât să fie credibilă (asta față de al doilea film menționat mai sus) și mult mai înspăimântătoare în acest fel.

4.5/5 stele

***
Cronici Scurte pentru Filme Scurte este un proiect ShortsUP + SUB25
Pin It email