[The Watching] - O propunere de nerefuzat

Marc Solomon | 24 Sep 2013

Filmul este produs de către compania britanică Agile Films, pentru care lucrează regizori care au făcut clipuri pentru The Prodigy, Arctic Monkeys, Hadouken și mulți alții.

Josh (Charlie Cattrall) stă singur la o masă într-un restaurant și își bea cafeaua de dimineață. El se tot uită la chelneriță (Susannah Fielding). O place. Ea îl observă. El se rușinează, ea îi zâmbește și continuă să-și facă treaba. De la o masă din capătul restaurantului se ridică Carrick (Ian Hart). Carrick se așează la masă cu Josh și îl întreabă dacă îi vinde ceasul lui pe 1.000 de lire sterline. Josh îi spune că sună tentant, dar că obiectul nu este de vânzare. Carrick îi spune că îi dă 4.000 de lire sterline pe el. Josh rămâne cu gura căscată și îl întreabă dacă glumește. Carrick îi face un semn chelneriței să vină și îi spune lui Josh că îi va mai face o propunere, iar dacă acesta va ezita din nou, el va pleca imediat.

Watching e un film foarte similar cu recomandarea de acum două săptămâni, The Candidate. Precum Carl Tucker, Carrick este un personaj misterios, care nu pare înfricoșător la prima vedere, dar pe parcursul filmului devine din ce în ce mai amenințător, nu atât prin fapte, cât prin vorbe. E adevărat că ultimatumul lui Carrick nu este la fel de șocant ca cel al lui Tucker, dar este mai ambiguu.

Doar că acesta e tocmai defectul filmului. Ambiguitatea prezentării lui Carrick pregătește publicul pentru un deznodământ exploziv în care Josh să facă o alegere care-i va distruge viața. Ei bine, nu-i așa. Myers reușește să intrige spectatorul și să construiască un oarecare suspans, dar din cauza finalului, suspansul e cam orz stricat pe gâște.

3.75 / 5 stele

***
Cronici Scurte pentru Filme Scurte este un proiect ShortsUP + SUB25
Pin It email