Teona Likes: Pe drum cu Juergen Teller

Teona Galgoţiu | 04 Noi 2012

Un fotograf neamț, gravide cu privire încrâncenată, oameni cocoțați pe mese și dulapuri, Kate Moss într-o roabă, Chloë Sevigny tripată, Björk mâncând spaghete negre și femei cu vulpi în brațe.

În 2009, Teller a primit o invitație să scrie în prestigioasa revistă germană Die Zeit. Răspunsul lui: „De ce să scriu? Eu fac poze!” Așa că a ales câteva fotografii făcute de-a lungul anilor și a scris câte puțin despre fiecare.

Prima lui aventură despre care scrie are loc în Seychelles, alături de Kate Moss și mama ei. Lăsând la o parte faptul că s-au cazat la un hotel de mâna a patra care era înconjurat de broaște țestoase insistente, au plecat de acolo cu un shooting cu Kate Moss (aproape) goală tolănită într-o roabă plină de pământ.

A doua călătorie a lui Teller despre care a scris a fost în Islanda, unde s-a întâlnit cu Björk și fiul ei. Fascinat de cât de multă seamănă, i-a fotografiat câteva ore în timp ce înotau (băiețelul îi tot stropea camera cu apă, dar a meritat).

Următoarele opriri au fost la Luvru, pentru un shooting cu niște fotomodele goale și poate un pic prea bete, într-un hotel unde a fotografiat o caracatiță pe niște cearceafuri, și pe un câmp unde a călărit fără șa. Alte aventuri spectaculoase au fost în turneu cu Nirvana, în casa lui Harmony Korine, care e alergic la pisici, așa că s-a decis să fugărească una pentru shooting și, nu în ultimul rând, la muzeul Sigmund Freud, unde Teller a pozat câteva nuduri pe canapeaua faimoasă a lui Freud, pentru că asta a simțit că trebuie să facă de când a vizitat muzeul prima oară.

Articolul pentru Die Zeit a avut, evident, mult succes și se intitulează On the road with Juergen Teller. Un fel de continuare a articolului este albumul foto Pictures and Words.

Teller are o înclinație spre nuduri (mai ales când vine vorba de Moss), slăbănoage triste îmbrăcate în haine imense de blană și Bjork în rochii colorate și poziții greu de înțeles.

***
Juergen Teller pe Artsy. 
Pin It email