Atelier Youth Bloggers for No Hate Speech la Băile Tuşnad

Redacția | 06 Mar 2015

26 - 28 martie, la Băile Tușnad, un atelier care aduce laolaltă 15 tineri bloggeri din România care cred că drepturile omului sunt importante și merită apărate.

În România, minoritatea romă este ținta principală a discursului instigator la ură, alături de persoanele LGBT. Discursul instigator devine vizibil într-un spatiu public tot mai agresiv. Figuri publice, cetățeni, profesioniști media și oficiali încurajează și afișează atitudini discriminatorii împotriva anumitor grupuri etnice. Mass media are un rol important în răspândirea discursului instigator la ură, mai ales în mediul online.

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile organizează în perioada 26 - 28 martie, la Băile Tușnad, un atelier pentru 15 blogger români, care vor fi instruiți de Chinezu și de cei de la Kooperativa 2.0 și vor afla mai multe despre formele discursului instigator la ură, pentru a putea realiza materiale care să ia atitudine împortriva acestui tip de discurs.

Ce trebuie să faci ca să participi?

- să ai un blog pe care să fi scris ceva în ultimele 6 luni și să faci parte din comunitatea Blogal Initiative (sau să te-nscrii cu ocazia asta)   
- să ai cel mult 35 de ani
- să știi bine limba engleză (atelierul va fi în limba engleză)
- să scrii un articol pe tema „apărarea drepturilor omului” - îți alegi ceva pentru care ţi se pare că e nevoie de o schimbare (protecţia minorităţilor etnice, a minorităţilor sexuale, apărarea drepturilor tinerilor, a persoanelor de sex feminin, etc). Detalii despre mecanism, aici

Deadline: 11 martie.

Cele mai faine 15 articole sunt premiate cu participarea la atelierul Youth Bloggers for No Hate Speech. La atelier participă și 5 bloggeri din afara țării, ce sunt selectati in afara acestei campanii. O parte dintre articolele câștigătoare pot fi publicate la rubrica Colțul Societății Civile de Dilema Veche. Articolele înscrise iî competiție sunt preluate, cu acordul autorilor, pe Știri ONG.ro. 

Costurile de participare 

Toate costurile de participare la atelier sunt asigurate de către organizatori (transport, cazare, masă și materiale). Pentru persoanele din afara Bucureștiului, transportul este decontat, în limita a 250 RON/persoană. În funcție de numărul de participanți din București, transportul se va face cu autocarul sau cu microbuze, asigurate de organizatori.

***
Documentare despre drepturile omului găsești pe
European Union Agency for Fundamental Rights.
Pin It email