10 (zece) recomandări de weekend

Redacția | 11 Apr 2014

Cinepolitica, dans//pl, cineclub de noapte, fotografie românească, Corina Chiriac, fluturi exotici, Boutique Cliché, Chimie, Omar Souleyman, Koudelka la Sibiu.

1. Super-perioada festivalurilor de film continuă, la București, cu Cinepolitica. Proiecţiile au loc la Cinema Studio, Elvira Popescu şi Cinema Union până duminică inclusiv.

2. Vineri, de la 19:30, vedem la CNDB ultimele spectacole din cadrul evenimentului dans//pl - Ieri. Mâine. AziPOLSKA – Agata Maszkiewicz şi Death 24 Frames per Second or Do It to Me Like in a Real Movie – Agata Siniarska. Biletul costă 25 de lei. 

3. De la ora 22, e Cineclub Film Menu Midnight Session, cu proiecția filmului suedez din '68 Sunt curioasă - albastru și alb, în regia lui Victor Smojan. Un film experimental, pe alocuri ciné vérité şi cu segmente de filmări neficţionale ]n care actorii din realitate se interpretează pe ei înşişi în film, unde mai departe interpretează personaje care le poartă numele în filmul din film. Intrare liberă, Sala de cinema UNATC

4. La Galeria Cupola din Iași se vernisează,  tot vineri, 11 aprilie, la 18:00, expoziția Paralele intersectate: 5 poziții în fotografia contemporană românească. Fotografiile sunt făcute de: Matei Bejenaru, Michele Bressan, Bogdan Gîrbovan, Nicu Ilfoveanu și Andrei Nacu. Le poți vedea până pe 20 aprilie, între 12:00 și 17:00.

5. Ţi-era dor de Discotecă? Vinerea asta, de la 21:00, Dilema Veche lansează, în Control Club, o ediție dedicată divelor muzicii ușoare românești. Cu Corina Chiriac live. Biletul e 15 lei.

6. Sera tropicală a Grădinii Botanice din București găzduiește, începând de sâmbătă dimineața, o gașcă de fluturi exotici din America de Sud și Asia. Îi poți vedea și fotografia fluturându-se de marți până duminică, între 10:00 și 17:00, până pe 18 mai. Biletul întreg costă 5 lei (3 lei redus). 

7. Pe 12 şi 13 aprilie, Prime România organizează în Inspayer Batiştei a V-a ediţie a târgului de haine şi accesorii Boutique Cliché. Evenimentul nu e doar despre cumpărături, ci va include şi o serie de workshopuri şi discuţii libere. De la 11:00 la 19:00, cu intrare liberă.

8. Dacă ești prin Timișoara sau Cluj, pregătește-te s-o iei pe Strada strâmbă. Chimie își promovează cel mai recent album vineri seara, în Amplificat (TM, 20 de lei) și sâmbătă, în Grua Club (CJ, 15 lei). 

9. Sâmbătă în București ai un mega treat oriental: Omar Souleyman live, cu Steaua de Mare în deschidere, în Club Eden. Biletele sunt la 50 lei dacă le luați în avans, 60 în seara concertului. 

10. Invazie 68 Praga a fost la București și Timișoara, acum a ajuns și la Sibiu. Nu rata expoziția unuia dintre cei mai mari fotografi ai lumii. La Galeria de Artă Contemporană de la Bruckenthal (Strada Tribunei 6). 
Pin It email