Femei pe Mătăsari la aniversare: 8 ani sub semnul prieteniei

Redacția | 31 Mai 2018

În 2018 Femei pe Mătăsari sărbătorește 8 ani de festival sub semnul prieteniei. Femei pe Mătăsari #8 - Forever Friends! înseamnă 3 zile ce vor celebra femeia și puterea ei de a face lumea mai frumoasă.

Iulian Văcărean s-a mutat acum 8 ani pe strada Mătăsari, la nr.17, pentru a sta cu 6 prieteni. Așa a apărut Home Mătăsari, un loc în care cultura şi arta este la ordinea zilei. După care Iulian și-a propus să scoată toate evenimentele frumoase care se întâmplau în Home în stradă. 8 ani mai târziu, Femei pe Mătăsari este Festivalul fiecărui expozant de frumos, al fiecărui artist care a răspuns pozitiv, al fiecărui participant.

Ediția de festival din weekendul 1-3 iunie aduce concepte noi, pe lângă evenimentele conexe care au deja istorie în festival. Conferințele Femei pe Mătăsari au ca temă Prietenii Geniale, un concept ce promovează inițiativele cu impact social și proiectele antreprenoriale fondate între prieteni. Vor vorbi Iulian Tănase, Mitoș Micleușanu și Mădălina Ștefu (gașca din spatele emisiunii Războiul Sfârșitului Lumii, de la Radio Guerilla), Luca Istodor (fondatorul festivalului SUPER), Simona Cuciurianu (actriță, manager artistic și coordonator de proiecte culturale la Unteatru), Ruxandra Babici (consultant marketing, antreprenor, și specialist HR corporate), Andrei Morariu și Bogdan Costea (Optimef, proiect de design de accesorii contemporan).

„Prietena mea genială, primul volum din Tetralogia Napoletană a autoarei italiene Elena Ferrante, a fost unul dintre romanele cele mai citite, răsfoite și instagramate ale anului trecut. Asta ne-a făcut să ne gândim, pe cei mai mulți dintre noi, la proprii noștri prieteni și la genialitatea lor, la puterea și fragilitatea concomitentă a prieteniilor care se dovedesc surprinzătoare, transformatoare și din care se nasc cele mai spectaculoase emoții, inițiative și proiecte care schimbă societatea. Prieteniile reale se înfiripă dintr-un impuls comun de empatie, sinceritate și conexiune, iar a le păstra și reinventa este un exercițiu constant de echilibru și grație. Am vrut să aducem laolaltă femei și bărbați din medii și școli diferite ale vieții, pe care îi leagă prietenii autentice, ne invită să explorăm povești geniale despre vulnerabilitate, optimism, creativitate și succes, care promit să mute oameni și inimi de la locurile lor obișnuite”, explică Ioana Cristina Casapu, producătoarea conferințelor.

Publicul va putea asculta povești captivante despre antreprenoriat și inițiative fondate de prieteni, povești emoționate despre oamenii care vin în viețile noastre și ce ne ajută ei să descoperim despre noi, presărate cu revelații, amintiri de luat la drum lung, în minte și în spirit, și de meditat asupra.

Scena muzicală a ediției Femei pe Mătăsari de anul acesta înseamnă concerte cu trupe ca Urma, Firma, Amadeus - Electric Quartet, Lucia, Aida și Noi, Temple Invisible, Omu Gnom, Jean Gavril, Karpov not Kasparov, Dl GOE, The Details sau Day Day, iar festivalul va include și scena Telekom Electronic Beats pe care vor urca femei din zona cultural-artistică a Bucureștiului, ce vor intra în postura de selectori muzicali și vor împărtăși cu publicul festivalului obsesiile lor muzicale - printre care și colega noastră Larisa Baltă. Nu vor lipsi spectacolele de teatru și momentele artistice stradale, lecturile publice și lansările de carte, celebra cursă pe tocuri și multe altele.

Programul complet

Pin It email