Green-Go şi scurtmetrajele salvatoare

Redacția | 07 Aug 2013

Participă la a III-a ediţie a concursului de scurtmetraje Green-Go şi câştigă premii de 350 de euro.

Green-Go Film Festival e organizat de CEEweb for Biodiversity, Asociaţia Diverziti şi Universitatea Eötvös Lórand din Budapesta, sprijinit de Comisia Europeană, şi va face parte, în 2013, din Summitul Mondial al Apei din Budapesta. Lansat în 2010, festivalul încurajează oamenii creativi din întreaga lume să arate, prin scurtmetraje, cum văd ei problemele actuale de mediu şi societate. 

Ediţia de anul ăsta îşi propune să adreseze trei probleme globale:

1) Life in plastic, it’s fantastic? – categorie care adresează problema depozitării deşeurilor şi modul în care stilul nostru de viaţă contribuie la producerea unor cantităţi nesustenabile de deşeuri.

2) Water – the drop of life – categorie despre modul problematic în care administrăm resursele de apă şi necesitatea de a consuma mai eficient.

3) Stayin’ alive – categorie care se adresează braconajului, vânătorii excesive, traficului ilegal de animale şi tuturor celorlalte acţiuni care mai devreme sau mai târziu periclitează soarta a întregi specii de animale, uneori culminând cu extincţia acestora.

Poţi înscrie în competiţie:un film de campanie de maxim 60 de secunde sau un scurtmetraj cu o durată între 60 de secunde şi 4 minute. Scurtmetrajele pot fi filmate în orice stil (animaţie, documentar, interviu, film cu marionete etc). Se acceptă un maxim de 3 filme per aplicant (pentru fiecare, trebuie completată o aplicaţie separată).

Deadline: 30 septembrie, ora 19. 

Premierea câştigătorilor şi proiecţia celor mai bune filme se vor desfăşura în cadrul ediţiei a III-a a Festivalului de Scurt Metraje Green-Go în Budapesta, Ungaria, pe 12 octombrie 2013. Filmele vor putea fi văzute şi votate pe site (pentru ca publicul să-şi aleagă favoritul) începând cu 13 octombrie.

Premii

Premiul cel mare pentru fiecare categorie: 350 de euro

Câştigătorul publicului pentru un film, în baza voturilor online: 200 de euro

Pentru participanţii care şi-au înscris corect scurtmetrajele se va organiza o tombolă cu premii, constând în 4 seturi de programe de video-editare Cyberlink PowerDirector 11.

Regulamentul şi detaliile concursului Green-Go.
Pin It email