Participă la Laboratorul de Performance Art

Redacția | 18 Mar 2014

UNATC și spațiul de artă contemporană ATELIER 35 organizează Laboratorul de Performance Art adresat în special studenților Facultăților de Teatru și Film dar și artiștilor emergenți și studenți ai altor universități.

Laboratorul pune împreună tineri creatori având background-uri și discipline diferite și îi provoacă să își împingă imaginația în noi spații artistice, critice, tehnologice sau sociale. Laboratorul funcționează ca spațiu de cercetare practică atât a formelor actuale de performance cât a istoriei personale și a resurselor performative proprii participanților.

Colectiv sau solo, participanții vor lucra la un proiect în jurul căruia va gravita propria cercetare, motivație și mod de lucru.

ATELIERELE sunt facilitate de Ioana Păun și exersează în special utilizarea tehnologiei, relația cu spectatorului, corpul performerului radical, realitate-ficțiune și performance in-situ. Participanții iau contact cu artiști și concepte actuale de Performance Art. INVITAȚII - români și internaționali (via Skype), vor expune propriile metode de creație și vor lansa provocări – de gândire, experimentare, cercetare – participanților. În PERIOADA DE PRODUCȚIE participanții vor concepe un Performance (individual sau colectiv) care va fi prezentat public la Atelier 35 sau in-situ și va fi arhivat digital.

Înscriere:
Trimiteți o descriere despre interesele și experiența voastră la performance.unatc@gmail.com
Data limită: Vineri, 28 Martie

Laboratorul se va întinde pe 2 luni și debutează în prima săptămână din Aprilie.

- - - - - - - -
IOANA PĂUN (n. 1984) este regizor, cercetător și producător și operează în direcția participării și a teatrului radical. Păun a studiat Performance Making la Goldsmiths College Londra și în prezent cercetează la UNATC forme de utilizare a tehnologiei în procesul de democratizare a teatrului. În ultimii 3 ani a realizat spectacole și performance-art la Teatro Luna și Muzeul Național de Artă Mexicană din Chicago, Theatre Royal Stratford East Londra, Cvadrienala de Scenografie de la Praga, Onasio Centre Atena, Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Maxxi – Muzeul Artei Secolului 21 din Roma/Cosenza, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca, Bienala Tinerilor Artiști din Europa, Teatrul Foarte Mic București și Teatrul Național din Iași. În 2013 Ioana Păun inițiază INDICELE DE INDIGNARE (Muzeul Național de Artă Contemporană București și comuna Letca Nouă), un proiect de explorare al potențialului situaționist și politic al teatrului în jurul protestelor recente. Artista pune bazele unui aparat pedagogic interdisciplinar și facilitează ateliere de teatru aplicat în cadrul Live Art Development Agency Londra, UNATC București, Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj, Cvadrienala de la Praga, festivalul Wunderbar, CEC ArtsLink SUA.

ATELIER 35 este un spațiu artistic non profit gestionat începând din vara anului 2012 de colectivul format din Alice Gancevici, Larisa Crunțeanu și Xandra Popescu. Colectivul cultivă un interes comun pentru proiecte angajate social și politic, practici periferice si interdisciplinaritate, practici colaborative și educație. Atelier 35 este un concept apărut în 1966, dedicat experimentului și artiștilor aflați la început de carieră, numărul 35 sugerând limita convențională a tinereții. În prezent spațiul organizează expoziții, dezbateri, workshop-uri și performance ai artiștilor români și străini.
Pin It email