Romanian Design Week – ediția Preview

Redacția | 20 Apr 2013

17-26 mai 2013 - conglomerat de design românesc

Romanian Design Week va include opt domenii – arhitectură, design de interior, fashion, design de obiect, digital design, fotografie, graphic design şi publicitate şi va fi o oportunitate de dialog între cei interesaţi de industriile creative şi specialişti, o şansă pentru designeri de a-şi promova lucrările şi de a comunica cu colegii din alte bresle. Proiectul va cuprinde o expoziţie centrală, o galerie dedicată studenţilor din domeniile vizate, dar şi petreceri, târguri, workshop-uri sau alte evenimente colaterale, ce vor fi promovate atât în România, cât şi internaţional.
 
Ediţia Preview are o expoziţie centrală, găzduită de Palatul Ştirbei din Bucureşti (Calea Victoriei nr. 107-109) şi cuprinde lucrările unora dintre cei mai importanţi designeri şi creativi din România. Selecţia designerilor din această expoziţie este făcută cu ajutorul unui consiliu creativ format din: 
Adrian Soare, Ordinul Arhitecţilor din România – Arhitectură;  
Corvin Cristian, Arhitect – Design interior
Mihai Gurei, Intro – Design de obiect
Maurice Munteanu, Elle şi Domnica Mărgescu, Elle – Fashion Design
Şerban Alexandrescu, Headvertising şi Art Directors Club România – Publicitate
Miloš Jovanović, grafician – Graphic Design
Cosmin Bumbuţ, fotograf – Fotografie.
Designul expoziţiei este semnat de arhitectul Attila Kim.
 
Expoziţia de la Palatul Ştirbei va fi deschisă vizitatorilor atât cu ocazia Nopţii Muzeelor (18 mai), cât şi în timpul Nopţii Galeriilor (24 mai).

Săptămâna dedicată designului românesc va prezenta şi lucrări ale studenţilor în industrii creative în cadrul unei expoziţii speciale, realizate în parteneriat cu facultăţile de profil din Bucureşti şi din ţară.

Pe lângă expoziţia centrală de la Palatul Ştirbei şi cea dedicată studenţilor, Romanian Design Week – Preview va reuni în perioada 17-26 mai şi o serie de evenimente colaterale, organizate de partenerii proiectului.

***
Romanian Design Week este un proiect iniţiat de The Institute, organizat în parteneriat cu Asociaţia Art Laboratoire. Proiectul se bucură de susţinerea partenerilor Intel, Pepsi şi DDB România.
Pin It email