Se dă drumul la sânge la a 3-a ediţie Dracula Film Festival

Redacția | 05 Oct 2015

Crema filmelor horror și fantasy vine la Brașov, între 7 și 11 octombrie.

Începem din capul locului cu Bunny The Killer Thing (r: Joonas Makkonen), probabil cel mai dubios film pe care l-ați văzut în ultima vreme, ce are ca protagonist un iepure cu un organ sexual supradimensionat pe care încearcă să-l folosească cu tot ce prinde. Acum putem vorbi și de restul premierelor în afara competiției: The Witch (r: Robert Eggers) - film inspirat de vrăjitoarele din Salem și care a câștigat premiul de regie la Sundance, The Visit, ultimul film al lui R. M. Night Shyamalan, în care doi copii trimiși la bunici au parte de o vacanță nu tocmai ca în La Medeleni.

Pe lângă cele de mai sus, Dracula Film Festival, care se deschide miercuri 7 octombrie, cu avanpremiera filmului Hotel Transylvania 2 (r: Genndy Tartakovski) va cuprinde 3 secțiuni competiționale: lungmetraj, scurtmetraj și scurtmetraj românesc.

Selecția competiției de lungmetraj a fost realizată de Anca Grădinariu, directoarea artistică a festivalului și de criticii Cristi Mărculescu și Alin Ludu Dumbravă și include 6 titluri care au fost deja plimbate și premiate pe la cele mai importante festivaluri de gen din lume. Printre ele, JeruZalem (r: Doron Paz și Yoav Paz), cu două tinere americane luate la alergat într-o cursă pentru supraviețuire printre zidurile Orașului Sfânt, Landmine Goes Click (r: Levan Bakhia), un horror georgian plin de adrenalină (tot) cu turiști americani hăituți, de data asta printre mine antipersonal, Idyll (r: Tomas Gorkic), în care o ședință foto se termină cum nu se poate mai prost, sau Be my cat: A film for Anne (r: Adrian Țofei), o dubioșenie autohtonă cu un obsedat de Anne Hathaway care ia 3 actrițe și le pune să joace într-un film pe care să i-l poată trimite „iubitei” lui. Scurtmetrajele sunt multe și variate, așa că descoperiți-le singuri.

Cine nu a văzut Twin Peaks nu a avut copilărie, se știe, așa că în așteptarea sequel-ului plănuit de David Lynch pentru 2017, Dracula organizează o zi tematică la Cinema Patria, unde vor rula câteva episoade reprezentative și se vor consuma desigur, plăcinte și (tone de) cafea. Pe lângă asta, va avea loc și o retrospectivă in memoriam Wes Craven. Compozitorul britanic de muzică de film nominalizat la BAFTA Simon Coswell este unul dintre invitații speciali ai festivalului și va ține un masterclass vineri, 9 octombrie, după care va urma nici mai mult nici mai puțin decât ultracultissimul Santa Sangre (r: Alejandro Jodorowski), la care Coswell a făcut muzica. Acesta va participa și la un Q&A după proiecție. De asemenea, copiii (care sigur n-o să aibă voie la alde Bunny The Killer Thing) au un program special al lor: Copiii Fantastici.

Aruncați un ochi pe programul festivalului și vă veți hotărî în scurt timp să vă faceți bagajele pentru Brașov.
Pin It email