Când ating o bucată de lemn, se face linişte.

Emilia Barbu | 28 Mai 2013

Woodish, pe scurt(ish).

Pe Maria Burachu am cunoscut-o printre coperţile de lemn şlefuit ale unei agende cu margini rotunjite şi pagini cusute- genul de jurnal în care chiar ar trebui să scrii ceva frumos. Mai apoi, când am rugat-o să-mi descrie universul ei, mi-a răspuns cu cea mai simpatică mâzgălitură îmbârligată, care dacă ar putea, cu siguranţă ar fi din lemn de brad (poza 7).

Woodish este numele de scenă al Mariei, nume construit din inele de citit, agende, poze şi case mici – toate din lemn(ish).

Lemn

Ataşamentul meu pentru copaci a existat încă de la începuturi. Uitându-mă înapoi găsesc sens în multe lucruri. E ca şi când Woodish a fost mereu acolo în stare latentă şi doar o chestiune de timp m-a împiedicat să îl ating.

Am început să experimentez lemnul cu mult timp în urmă datorită faptului că tata este meşteşugar. Studiul elaborat a început în momentul în care am realizat că voi cupla pasiunea cu afacerea. Foarte profund de altfel. Spre încântarea mea am prins repede şi sunt în continuă dezvoltare de tehnică.

Atunci când şlefuiesc lemnul şi finisez produsele, este momentul în care mă încearcă sentimente dubioase de emoţie şi euforie deoarece realizez că atunci un produs devine definitiv.

Woodish Reading Ring

De-a lungul istoriei mele de browsing pentru inspiraţie, am întâlnit multe accesorii pentru cărţi (tot felul de book holders) care m-au atras în mod deosebit. La un moment dat am stat şi-am analizat cititul, şi situaţiile în care se produce, gândindu-mă cum să facilitez activitatea asta minunată. Astfel, mi-am combinat pasiunile şi a ieşit Woodish Reading Ring.

Coregrafie în 5 paşi


1. Ating lemnul
2. Predau la rindeluit
3. Tăiat pe dimensiune
4. Preluat la şlefuire şi finisare
5. Băiţuiesc, lăcuiesc, şi binecuvântez :)

„Când ating o bucată de lemn e ca...”

Când ating o bucată de lemn, se face linişte.

Flori, fete, filme sau băieţi

Acum studiez şi îmi place mult design-ul de interior şi sculptura în lemn. Un prieten mi-a arătat recent seria lui Aron Demetz care m-a dat pe spate, dar am rămas cu un sentiment ambivalent deoarece tipul a folosit cantităţi masive de lemn pentru creaţiile lui.

Pagina de facebook Woodish
Pagina de facebook ROD
Pin It email