10 chestii de luni până joi

Redacția | 19 Iun 2017

O săptămână cinefilă care culminează cu maratonul de scurtmetraje NexT Film Festival.

Luni, 19 iunie

1. Contact Bucharest Festival este un eveniment international de dans care se concentrează pe învățarea, practicarea și aprofundarea Contact Improvisation. Detalii despre program și înscrieri găsești aici.

2. La Tranzit (str. Gazelei, nr. 44), de la 19:00, este vernisajul Vălul Păcii, o expoziție de cercetare curatoriată de Igor Mocanu, Ovidiu Țichindeleanu și Raluca Voinea (Comitetul pentru Resurecție/ CPR). Aceasta este un prim capitol al unei cercetări dedicate iconografiei păcii în perioada socialistă în România și Republica Moldova.

3. Cul de Sac, al lui Roman Polanski, este Filmul de Luni de la Mansarda Lente (str. Arcului, nr. 7). Începe la 20:30, iar discuțiile de după sunt chiar încurajate.

Marți, 20 iunie

4. Începând cu 18:30, la Grădina Verona e un eveniment special pentru iubitorii de pisici și literatură, cu ocazia lansării volumului Cartea Pisicii de Cristian Teodorescu. În afară de autorul cărții, vor fi prezenți scriitori posesori de feline, precum Nora Iuga, Aurora Liiceanu, Adina Dinițoiu. Discuția va fi moderată de Andreea Chebac.

5. Inspirat de filmele sexploitation ale anilor '70 și de benzile desenate misogine publicate de revista Playboy, Viva! este un film cult de Anna Biller, proiectat de la ora 20:00 la Macaz, în cadrul CineMacaz.

6. Ploaia de weekend-ul ăsta le-a schimbat un pic planurile celor de la One World România la Școală, care inaugurează o nouă serie de proiecții în aer liber. Raving Iran, documentarul despre cei doi DJ din Teheran care încearcă să se sustragă sistemului și să facă muzică și petreceri în deșert, a fost reprogramat pentru marțea asta, de la 20:30. Adresa: str. General Candiano Popescu, nr. 69

Miercuri, 21 iunie

7. Invitată a Intersecțiilor de Miercuri de la Rezidența Scena9 e Andreea Răsuceanu, probabil singurul critic român specializat în geografie literară, care va vorbi cu Svetlana Cârstean, despre cum se vede orașul în literatura românească. De la ora 20:00.

Joi, 22 iunie

8. Joia asta începe NexT Film Festival, ediția #11, cu Raw, lungmetrajul de debut al Juliei Ducournau, fostă participantă a festivalului (da, filmul ăla cu canibalism la care a leșinat lumea în sală va fi proiectat de la 19:30, la Cinema Muzeul Țăranului). În program: filme fantastice proiectate în aer liber, la Grădina Botanică, la pachet cu un concert Travka (NexT Fantasia), scurtmetraje realizate de cineaști grei gen Apichatpong Weerasethkaul sau Jia Zhang-Ke (Arthouse Shorts), deja cunoscutele secțiuni LGBT și NexT is Feminist, un Focus Grecia, proiecții în cartiere și evident, Competiția Internațională și cea Națională. De selecție s-au ocupat Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Programul complet aici.

9. Copilăria lui Kaspar Hauser de Bogdan-Alexandru Stănescu este un roman one of a kind pe care trebuie să pui mâna cât mai repede. Joia asta, de la 19:30, la Cărturești, are loc o discuție cu autorul, la care vor mai participa Carmen Mușat și Cezar Paul-Bădescu.

10. Seria de filme românești de la Cinema Arta din Arad continuă cu un focus pe regizorul Marian Crișan: două seri de proiecții și discuții cu regizorul. Joi, de la 19:00 va fi proiectat Megatron, scurtmetrajul cu care a câștigat Palme d'Or, urmat de Morgen. Intrarea este liberă.
Pin It email