11 chestii de luni până joi

Redacția | 23 Mai 2016

Teatru, documentare, Romanian Design Week și lansarea revistei de proză scurtă Iocan.

Luni, 23 mai

1. Jozef Van Wissem, compozitorul olandez care a câștigat acum doi ani la Cannes un premiu pentru coloana sonoră a filmului Only Lovers Left Alive (r: Jim Jarmusch) vine în Control cu un recital de lăută (un instrument dubios asemănător cu cobza). Evenimentul va cuprinde și proiecția filmului.

Marți, 24 mai

2. De la ora 19, la Teatrul Mic se joacă Inamicul Poporului, un spectacol-performance de Ioana Păun care se bazează pe piesa omonimă al lui Henrik Ibsen, pentru a aduce în discuție mai multe probleme actuale: ecologia, independența presei, corupția generalizată. Din distribuție fac parte Ioana Flora, Emilia Dobrin, Mihaela Rădescu, Ilinca Manolache și Cătălina Bălălău, iar muzica live e realizată de Cătălin Rulea.

3. Romanian Design Week continuă full force, cu vernisaje, conferințe, petreceri și Noaptea Agențiilor de Publicitate. Detalii aici

4. Opt absolvente ale Universității de Artă și Design din Cluj Napoca expun în cadrul expoziției BMXUAD, la Palatul Noblesse (Str. Biserica Sfinților 7). Creații de Magdalena Butnariu, Andreea Castrase, Bianca Negrea, Inga Bragaru, Ancuta Sarca, Diana Ilea și Anca Zaharia, cât să-ți facă poftă de design românesc proaspăt la minte.

Miercuri, 25 mai

5. Teona, cea mai sub25 dintre colegele noastre, va vorbi în cadrul întâlnirilor LiteraQ de la librăria Hecate (str. Olari, nr. 8), despre poeziile sale, despre rolul poeziei queer și despre textele pe care oricine le poate trimite pe adresa office@mozaiqlgbt.ro. De la 18:30.

6. Câteva dintre festivalurile noastre preferate au proiecții speciale săptămâna asta. Un favorit al UrbanEye Film Festival 2015 va fi proiectat în cadrul Romanian Design Week. Documentarul Where Architects Live (r: Francesca Molteni) este o vizită prin casele unora dintre cei mai cunoscuți arhitecți contemporani precum Shigeru Ban, Mario Bellini, David Chipperfield, Massimiliano și Doriana Fuksas, Zaha Hadid, Marcio Kogan, Daniel Libeskind și Bijoy Jain/Studio Mumbai. De la 19:30, la NOD Makerspace (Splaiul Unirii 160, București). Intrare liberă, în limita locurilor disponibile. 

7. Miercuri are loc premiera La Institutul Schimbării, de la ora 19.30, la Centrul Național al Dansului. Spectacolul lui Paul Dunca are la bază investigarea, documentarea și arhivarea unor povești personale, din realitatea locală, cu preponderență vizând comunitatea transgender românească.

Joi, 26 mai

8. La Astra Film Cinema, se proiectează, de la 19:00, Population Boom. Documentaristul Werner Boote a căutat cele mai populate și aglomerate locuri din lume pentru a afla cât este mit și cât este realitate în teoria suprapopulării. Prețul unui bilet este de 6 lei. 

9. Anything Goes la Combinatul Fondului Plastic, o expoziție organizată de tânărul Nucleu 0000, cu lucrări semnate lad Anghel, Gabriel Barbu, Lia Bîra, Diana Boghiu, Flaviu Cacoveanu, Roberta Curcă, doamnadia, Marius Felciuc, Anna Grozavu, Anastasia Manole, Diana Miron, Marina Oprea, Rio Rio, Dragoș Serafim, Vlad Ster, Ana Cristina Toma, Tristan, Vangjush Vellahu, taietzel ticalos. Vernisajul începe la 18:00.

10. Pelicam face încălzirea în București cu Tristia: A Black Sea Odyssey (r: Stanislaw Mucha/ 2014/Germania), câștigător (pe bună dreptate) al competiției Black Sea Docs de anul trecut, care ne poartă într-o călătorie fantastică de 5.000 de kilometri de-a lungul coastelor a șapte țări din jurul Mării Negre. Documentarul va fi proiectat la Deschis Gastrobar, de la 21:00. Intrarea este liberă.

11. Lansare Iocan - Cristian Teodorescu, Marius Chivu și Florin Iaru au pus bazele Iocan, o revistă care-i va aduna pe cei mai fresh autori de proză scurtă contemporană. Lansarea va avea loc joi, de la ora 19, la Cafe Verona.
Pin It email