11 (unşpe) recomandări de weekend

Redacția | 31 Mai 2013

Dan Perjovschi la Anthony Frost, Vlad Nancă la Sabot, laBomba la Modern, Skirt Bike, TIFF şi mai avem.

1. Ia bani şi o umbrelă şi hai la Bookfest. Salonul Internaţional de Carte de la Romexpo ţine până pe 2 iunie şi e doldora de apariţii noi şi de evenimente. Programul complet aici. 

2. Super-omul Dan Perjovschi va fi la Anthony Frost vineri, de la ora 18, ca să lanseze albumul de artă Behind the Line şi cartea Temporary Yours (1995-2012). Autografe, deci.

3. Tot la 18, dar în Cluj, Vlad Nancă vernisează Grădina Maicii Domnului la galeria Sabot. Numele expoziţiei vine de la un citat al lui Papa Ioan Paul al doilea, care a zis că România e grădina Maicii Domnului. Restul, e de descoperit la etajul doi din Fabrica de Pensule. 

4. Faceţi-vă bagajele. Începe TIFF

5. Din 31 mai, Iaşiul merge-n ArtHouse Central, la etajul 6 al Moldova Mall. ArtHouse e un spațiu cultural și artistic alternativ care va reuni cinema, spectacole de teatru, concerte, operă, galerie de artă, lansări de carte, stand-up comedy şi alte evenimente. Cinemaul de artă are trei săli cu câte 450 de locuri şi promite de pe-acum, pe lângă filme clasice şi filme recent premiate la festivaluri, retrospective cu regizori cool. 

6. Pe tot parcursul weekendului (dar nu numai), în cele două săli deschise special la Palatul Copiilor pentru ei, studenţii UNATC joacă piesele de teatru cu care îşi vor da licenţa în iunie. Programul e disponibil aici, iar intrarea este gratuită.

7. Dacă nu pleci (încă) spre TIFF, mergi la vânătoare de filme prin Bucureşti. Czech Film Hunting începe pe 1 iunie cu vampiri în Garajul Ciclop şi continuă cu câte o proiecţie inedită până pe 5 iunie. 

8. Sâmbătă şi duminică, în Piaţa Huet din Sibiu, se întâmplă Huet.Urban Green & Smart, un festival cu ateliere meşteşugăreşti, târg cu tineri designeri, zonă de picnic, instalaţii urbane şi expoziţii.

9. laBOMBA revine în Modern, pe 1 iunie, de la ora 21. Pentru început, un grătar cu mici şi alte păcate încins în curte de Anton din Rahova. De muzică se ocupă DJ Cristina, cu ritmuri neaoșe din Rahova, back to back cu Matze. Intrarea la eveniment e 10 lei, bani care vor merge către Școala în Stradă din comunitatea Rahova-Uranus, al cărei proiect e acum o tabără de creaţie pentru copiii din comunitate. Tot acolo se vor duce şi banii primiţi pe super-dedicaţiile pe care Alexandru Potocean le va striga din toţi rărunchii. 

10. Potop de xeroxuri de la facultate prin casă? Dacă eşti în Iaşi, poţi să scapi de ele în stil mare, la Marea Recicleală de duminică. Între 11 şi 19, ieşenii sunt invitaţi să umple Piaţa Unirii cu maculatură. Cei mai generoşi aducători vor primi şi premii. 

11. Duminică va zbura textila de pe şa, pentru că e Skirt Bike 2013. La Bucureşti, pornirea se face la 15:30, de la statuia lui A.I.Cuza (la intrarea în parcul Titan). Va mai fi bicicleală pe străzile din Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Iași, Sibiu și Timișoara. Dacă nu eşti pe bicicletă, fă poze.
Pin It email