11 (unşpe) recomandări de weekend

Redacția | 18 Noi 2016

Nu că am avea ceva cu statul în casă.

1. La Teatrul „Ioan Slavici” continuă Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad. Sâmbătă, de la 19:00, se joacă A douăsprezecea noapte în regia lui Victor Ioan Frunză, iar duminică, de la aceeași oră, n-ar trebui ratat Omul cel bun din Seciuan, un spectacol de Andrei Șerban. 

2. În fiecare seară din weekend-ul ăsta, la Macaz și la Tiraj vor fi proiectate documentare legate de comunitatea LGBT autohtonă și din Europa de Est, urmate de Q&A-uri și petreceri. Programul aici. Și nu uitați nici de marșul de sâmbătă de la Piața Romană de la ora 14:00, Dumnezeu nu face politică.

VINERI

3. La Expirat Halele Carol, de la 20:00, suntem îmbiați la un recital Chagall, un demo de cum arta și tehnologia se pot îmbina întru uluirea noastră. Un recital în cadrul Internetics Digital Week

4. Începând de ieri, la POINT (Str. Eremia Grigorescu 10) puteți vizita expoziția Știri de nicăieri, un mare banchet pe pereți la care au fost invitați să expună mulți din ilustratorii noștri preferați. Printre ei: Aitch, Carine Arnakis, Cristina Barsony, Matei Branea, Loreta Isac, Kitra, Andrei Măceşanu, Alex Nimurad, Tuan Nini, Saddo, Alexandru Cristian Săvescu, Andra Semciuc, Andy Sinboy, Ileana Surducan, Maria Surducan, Ioana Şopov și Sorina Vazelina.

5. Pentru cine e în Cluj, Lateral ArtSpace e de vizitat în seara asta. De la 19:00, se vernisează expoziția Don't Sweat the Technique. Cu lucrări de George Anghelescu, Michele Bressan, Roberta Curcă, Virginia Lupu, Alina Marinescu, Florin Pantilimon, Alexandru Petre, Adrian Preda, Lea Rasovszky și Ștefan Ungureanu.

6. Festivalul Serile Filmului Gay va umple weekendul clujean cu proiecții, spectacole și party. În seara asta, de la 19:00, la Fabrica de Pensule se joacă Ea e băiat bun, super-spectacol regizat de Eugen Jebeleanu. Dacă preferi un film, la Cinema Victoria, la 20:00, va fi documentarul maghiar Hot Men Cold Dictatorships, precedat de scurtmetrajul Our Own Private Soho, în regia lui Călin Boto

SÂMBĂTĂ

7. UrbanEye Film Festival continuă tot weekendul în București. Curioși tare să vedem sâmbătă, de la 11:00, la Cinema Elvira Popescu, Matache - Berzei / Buzești, un documentar care, pe lângă numeroase interviuri, include filmări, timelapse-uri și fotografii realizate în perioada 2010 – 2016 în zonă. Proiecția va fi urmată de un Q&A cu regizorul Dragoș Lumpan și arhitecții Șerban Sturdza și Ștefan Ghenciulescu.

8. La 19:30, la ARCUB Gabroveni are loc un concert curatoriat de Lucian Ban și face parte din noua stagiune de jazz Artist in Residence. E vorba despre Amina Claudine Myers, la pian și voce, care își prezintă noul album SAMA ROU Songs From My Soul. Gospel și jazz, ceva cu origini texane. De neratat.

9. Rokolectiv și Institutul Goethe din București pun și anul ăsta focusul pe muzica electronică germană la Dekolectiv, ediția Dark Matters. Line-up: Pan Daijing/ TOLOUSE LOW TRAX/ Phase Fatale/ An-i/ Sillyconductor - a, iar Sillyconductor o dă pe visuals de data asta cu oscilatoare video analog într-o ”stare suspendată de instabilitate geometrică”. La Guesthouse. Detalii aici.

DUMINICĂ

10. Săptămâna asta, Conferințele Teatrului Național sună a motiv tare bun să fim matinali, pentru că invitata e Ana Blandiana. La 11.00, la Sala Pictură.

11. Cinepolska, porția de filme proaspete din Polonia, se servește sâmbătă și duminică, de la 20:00, la Cinema Elvira Popescu. Pe 20 noiembrie, mergeți cu încredere la Trupul (r: Małgorzata Szumowska), filmul care a câștigat Ursul de Argint la Berlin în 2015. 
Pin It email