12 chestii de luni până joi

Redacția | 24 Oct 2016

Festivalul Național de Teatru all week, festivalul de film de călătorie HipTrip, fotografie documentară la Cluj și multe alte chestii de făcut săptămâna asta.

Luni, 24 octombrie

1. Azi la Cinema Elvira Popescu ni s-a pregătit o Dezbatere-Cinema (Ciné-Débat), pe tema feminismului, după proiecția filmului Sunt feministă, dar...(de la 18.30), la care participă Ionela Băluță, decană la FSPUB, Camil Pârvu, conferențiar FSPUB, Carmen Radu, expertă de gen, Asociația Front și Simona Necula, moderatoare. Intrarea este liberă și se face pe bază de inscriere la adresa sciences@institutfrancais.ro.

2. De azi până joi, de la 18:30, la ArCuB, începe o serie de conferințe organizate de Asociația din Pod pe tema Nearby Isolation. Azi, Hello? is there anybody outhere?, cu Laurenţiu Gheorghe, asistent universitar la Filosofie, Anton Breiner, lector la Limbi Străine, Ciprian Tudor, lector asociat - SNSPA; mâine, Izolarea forțată, manifestări si mentalități în condiţia izolării, cu Nic Dobrei, lector - SNSPA și Radu Ciorniciuc, Lina Vdovîi, Mircea Ioan Topoleanu - care au documentat vara asta o comunitate din Delta Văcărești (Băieții din Deltă); Comunitatea artistică vs. Societate, cu Ruxandra Demetrescu, UNArte, Gabi Stamate, artist și Eugen Rădescu, lector la Facultarea de istorie, iar joi, Stigmatizări sociale, cu Vlad Levente Viski, președinte Mozaiq, Dinu Adam, șef de cabinet al secretarului de stat Ciprian Necula și Alina Dumitriu, asistent social (ARAS). 

3. De la 18:30, asociația Ephemair găzduiește în spațiul Amzei5 discuția-dezbatere What is an exhibition space?, cu artistul britanic Giles Eldridge și de la 20:00, finisajul expoziției lui, The Sea (a sea)

4. I've got to tell you / how I love you always / I think of it on grey /mornings with death. Că tot vorbim de finisaje, de la 19:00 la RAFT, în Brașov, se-ntâmplă și finisajul expoziției Beneath The Sur / Lea Rasovszky

5. Festivalul Național de Teatru continuă cu super-spectacole adunate de prin țară sau invitate din străinătate. N-am vrea să ratăm Între noi e totul bine de Dorota Masłowska, regizat de Radu Afrim, Meteorul de Friedrich Dürrenmatt regizat de Mihai Măniuțiu sau spectacolul Gianinei Cărbunariu, Oameni obișnuiți. Programul aici.

Marți, 25 octombrie

6. Impresii de vacanță este o expoziție care se deschide mâine la 18:00 la CAV Multimedia Center, prima din programul Local Goddesses, dedicat exclusiv artei multimedia și performance-ului realizat de femei. Alexandra, Claudia cea Minunată, Doamna Dia, Gabriela, Ileana, Kiki, Ramona, Roberta, Simona, Simina și Valentina au creat o instalație colaborativă și filme realizate pe muntele Olimp. 

7. De la 20:30, la Cinema Elvira Popescu e premiera documentarului Frații Dabija, realizat de Cătălin Drăghici, despre trei frați a căror relație disfuncțională iese la iveală în timpul unei seri petrecute în casa în care au crescut. În deschidere va fi proiectat scurtmetrajul lui Tudor JurgiuÎn care eroina se ascunde și apoi are parte de o întâlnire neașteptată. Realizatorii celor două filme vor fi prezenți pentru o sesiune de Q&A.

Miercuri, 26 octombrie

8. Chrysta Bell looks like a dream and Chrysta Bell sings like a dream. And the dream is coming true., zice David Lynch despre vechea sa colaboratoare, care va apărea și în mult-așteptata continuare Twin Peaks. Chrysta Bell vine cu tot cu formație miercurea asta în Club Control, începând cu ora 20:00.

Joi, 26 octombrie

9. De când ne doream să mai avem o șansă dacă am ratat una dintre Nopțile anului. Dacă nu ai fost la NAG, joia asta, de la 18.00, la ArCuB, putem reface traseul expoziției NAG RETROSPECT: MEMORY LEAKS, care reunește o parte importantă din producția și discursul contemporan bucureștean din ultimii zece ani ai Nopții Albe a Galeriilor. 

10. În Cluj începe prima ediție a festivalului internațional de fotografie documentară In/Out: 10 zile de expoziții, proiecții, dezbateri și tot felul de evenimente. Fotografii expuși sunt Andrei Nacu, Bogdan Gîrbovan, Cosmin Bumbuţ, Ioana Cîrlig, Laura Pannack, Marin Raica, Marko Risović, Petruţ Călinescu, Tomas Bachot. Mai multe detalii, pe pagina evenimentului.

11. HipTrip Travel Festival, primul festival de film de călătorie de la noi, se așterne la drum joia asta, cu tot felul de road movies, documentare despre călătorii și workshop-uri. Dintre filmele pe care nu trebuie să le ratezi: L’Avenir, cu Isabelle Huppert, pentru care Mia Hansen-Løve a câștigat Ursul de Argint la ultima ediție a Berlinalei, Latitudes (r: Felipe Braga), o poveste de dragoste dintre doi fotografi, prezentat la Locarno sau El Clasico (r: Halkawt Mustafa), propunerea Irakului pentru Oscaruri, care va deschide joi festivalul, în prezența regizorului.

12. Artistul tunisian Dhafer Youssef se întoarce în România, la Jazz Night Out, într-un concert la Sala Radio, unde va prezenta noul disc Diwan of Beauty and Odd. Accesul se face începând cu 19:30.
Pin It email