12 (douăşpe) recomandări de weekend

Redacția | 09 Ian 2015

Ger (!), dar pentru cine are curaj să iasă din casă, avem o mână de expoziții una și una, filme bune și câteva recomandări nocturne.

EXPOZIȚII

1. OBIECTIV POZITIV, la Seneca AntiCafe, București, prezintă fotografii de la revoluție pe care nu le-ai văzut niciodată, realizate de fotograful Niek Hermans în 4 zile din decembrie 1989. (până pe 21 ianuarie) 

2. 44.4275°N 26.0874°E Aripa E4 de Larisa David este o incursiune în secretele aripei E4 a Casei Poporului. Turul ghidat începe astăzi la ora 18 în holul de la MNAC. După tur, cina: pentru performance-ul Pune ceva pe masă, de Kiki Mihuță, trebuie să vii cu mâncare gătită de tine, cu care vei hrăni pe cineva și vei fi hrănit la rândul tău. Acces pentru 20 de persoane, înscrieri la contact@atelier35.eu. Detalii, aici.

3. La Aiurart, artista Suzana Dan a creat un loc de joacă pentru Suzi. Expoziția Loc de joacă este curatoriată de Erwin Kessler și mai este deschisă până pe 24 ianuarie, luni-sâmbătă, între 15 și 19. 

4. Expoziția de suprarealiști cehi și slovaci ALT AER și animalele ei mitologice mai e deschisă până în ultima zi a lunii la UNAgaleria, everyday but Monday

5. Flavour of blue sau despre curajul candorii, acuarelele soft ale artistei Andreea Floreanu, mai pot fi văzute la Art Yourself Gallery (str. Clucerului nr. 88) azi între 12 și 19 și mâine între 10 și 13. 

6. Baia Mare: expoziţia tde pictură, grafică şi sculptură GENERAŢIA 60 ŞI RECUPERAREA AVANGARDEI, o selecţie de cincizeci şi trei de lucrări semnate de treizeci şi doi artişti reprezentativi pentru acea perioadă, este deschisă până în martie, la Golden Gallery, din Gold Plaza. 

7. Miercurea Ciuc: expoziția pictorului Krisztian Sandor (n. 1975, Budapesta) este deschisă la Galeria Uj Kriterion (str. Petofi nr. 4). 

FILME

8. 9 pentru Oscar la Cinema Studio: weekendul ăsta prindeți locuri la Câinele Japonez, La limita de jos a cerului, White God, Leviathan și Human Capital. Diseară e și Mommy a lui Xavier Dolan, cu puține șanse să mai fie locuri. Programul complet. Tip: la Cinema Studio se poate rezerva online. 

9. Scurtmetraje și cină -  e propunerea celor de la Scrie despre Tine, care și-au inaugurat casa nouă la finele anului trecut și deschid ușile larg pentru cât mai mulți vizitatori. Duminică, de la ora 18, pe Budișteanu 26, 4 scurtmetraje după texte lucrate la ateliere și cină, la prețul de 15 lei. Rezervări la: scriedespretine@gmail.com

MUZICI 

10. Tropical disco, hypnotic pop, dark electro, allscandinavian la Dianei 4 în cadrul Fjordisko, noaptea albă a muzicii scandinave, azi de la 22, cu Călin și Zabriskie.

11. 2 ani de Bicicleta se sărbătoresc tot azi, de la 22:30, cu Charlie Boy și VRT, în Bicicleta, ofc. 

TEATRU

12. Teatrele nu au deschis încă, dar subscenele da. Disco Love se joacă la Godot SubScena mâine de la 19 și e o fantezie underground de Catinca Drăgănescu, după texte de Yasmina Reza, Jean Dujardin și Olivier Leicot, cu 5 actori buni și un discobol. 25 lei biletul. 
Pin It email