13 (treişpe) recomandări de weekend

Redacția | 04 Aug 2016

13 destinații pentru dorul de ducă de weekendul ăsta.

VINERI 

1. La Point azi intră în fotosinteză Maria Bondoc - fotografie - și Ana Constantinescu (C R E S C) - instalații care incorporează plante. Vernisajul Photosynthesis începe la 19:00 și promite multă clorofilă. 

2. Tot de azi începe și un festival care trebuia inventat de ceva vreme: Festivalul Gellu Naum. Timp de două zile, la București (Green Hours) și la Comana (Pensiunea Bujoru), mai bine de 30 de poeți unu și unu (de la Subcapitol la Nora Iuga) vor citi poezie presărată de jazz în onoarea lui Naum. Intrarea e liberă, iar programul e aici

3. Teatrul Luni de la Green Hours se delocalizează azi în curtea TVR-ului, pe Calea Dorobanți, pentru spectacolul Radikal, în regia Dorei Bârzan. Spectacolul este în cadrul stagiunii de teatru TVR, iar biletele sunt între 20 și 30 de lei. 

4. Δmurg Festival începe azi și se întinde pe 2 zile și nopți la plaja ShutUp din Mamaia. DJ-ală (32 de nume Ro & foreign) și o expoziție de ilustrații de Diana Barbu, instalații de Alexia Zbârr / Alle Dicu, țoale de la Urzeală, un workshop de visual mapping și alte workshopuri mai manuale sunt în program. Bilete: 20 lei.

SÂMBĂTĂ 

5. Azi și mâine, cei de la Make a Point organizează un tur complet, în 2 părți, prin Pantelimon. Prima zi te poartă pe la Fabrica de Parașute, Spitalul Malaxa, Parcul Sticlăriei și Facultatea de Pompieri, cu aterizare la Turnul de Artă (sediul Make a Point) iar a doua pleacă de la sediu spre Parcul Florilor, Mănăstirea Mărcuța, Piața Delfinului și Ostrov. Că bine zic organizatorii, pentru a fi iubit, Bucureștiul trebuie redescoperit

6. Maratonul celor O Mie și Una de Nopți ale lui Miguel Gomes începe la 18:30 la Elvira Popescu și durează 7 ore și un pic. Îl poți continua/asezona în atmosfera orientală cu care s-a gătit, pentru ocazie, terasa Chez Elvire (narghilea, ceai arăbesc și muzică tot de acolo). 

7. Încredeți-vă în FEMEI, nu în FMI! e sloganul petrecerii de la Macaz din seara asta. Amfitrioane sunt o Fara Oană și o Oană Maria, care promit să pună o muzică de să ne rupă stereotipurile. Și sandalele un pic, sperăm noi. 

8. Bumți bumți-ul dinspre Pescăria din Vama Veche se va sparge în golful de la nudiști timp de 12 ore, între 22:00 și 10:00. The Rabbit King, Bross și Never Over vor fi responsabili de Deep House Bucharest at the beach #2 și incită la dresscode costum de baie. Să vedem ce zice și vremea.  

9. Dacă marea e prea departe pentru party, Grădina Botanică din București might do. Deep in the Grass prezintă Gorje Hewek & IZHEVSKI, Lost Desert, Azteca, Alex & Mircea Băbescu, un party care începe după-amiaza, la 16:00 și ține până în creierii nopții. Intrare 25-35 lei (din care 5 biletul pentru Grădina Botanică). 

10. Natura Parc e un loc feeric de pe lângă Chichiș, unde timp de două zile aficionados se reunesc pentru Nature Calls Festival, un alt festival care aduce oamenii și muzica în natură. Dacă n-ai ajuns la Waha anul ăsta, sau nu ți-a ajuns, merită încercat. 

DUMINICĂ 

11. De la ora 10:30, pe Armenească poți participa la un tur pietonal gratuit despre istoria unuia dintre cele mai iubite cartiere ale Bucureștiului, și locuitorii săi. Turul durează vreo 2 ore jumate și se termină c-o bătaie cu apă în cinstea sărbătorii armenești a Vardavarului (Schimbarea la față).

12. „Ce aventură sinistră trebuie să fie să mergi chiar și până la magazinul din colț când ești orb sau bătrân sau gravidă sau în scaun cu rotile sau bolnav psihic într-un oraș ca ăsta”, povestește Cristi Neagoe despre cum i-a venit ideea expoziției Normalitate, ce cuvânt brutal! de la MNAC, în dosarul de săptămâna asta din Dilema Veche, despre empatie. Dacă vrei s-o simți pe pielea ta, azi de la 16:00 are loc din nou atelierul performativ Dans_Rulant condus de Cosmin Manolescu, în cadrul aceleiași expoziții. Poți fi spectactor, sau participant, dacă te înscrii la serial.paradise@artsf.ro până pe 6 august. Detalii, aici.

13. Duminica se încheie chill, cu Nicecream.fm la Ponton, în Parcul Carol, cum altfel. 

***
Fotografie de Lia Ștefănescu
Pin It email