14 (paişpe) recomandări de weekend

Redacția | 08 Mar 2017

Teatru, proiecții și (foarte multe) petreceri.

VINERI

1. iHamlet, un spectacol pentru adolescenți inspirat mai degrabă de personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui Shakespeare, se joacă de la 18:00 la Teatrul Excelsior. Regia este a Catincăi Drăgănescu, de dramatizare s-a ocupat Elise Wilk, de coregrafie și mișcare scenică Simona Deaconescu, de video & light design Dan Basu, iar distribuția e formată din actori tineri și mișto: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan/Vladimir Purdel și Vlad Pavel.

2. Linotip (str. Ion Brezoianu, nr. 23-25) organizează un atelier de dans contemporan coordonat de coregraful Arcadie Rusu, unde vei putea să observi procesul de creație al unui spectacol și vei fi pus în postura de performer, de participant activ la crearea unui moment coregrafic. Detalii despre durata atelierului și prețuri găsești aici.

3. A trecut un an de la prima proiecție a documentarului Balta Albă (r: Silviu Munteanu), care spune poveștile muzicienilor din celebrul cartier bucureștean, așa că se pune de o nouă proiecție și un party la Centru.

4. Institutul Cervantes începe o serie de proiecții de filme în parteneriat cu Anim'est. Săptămâna asta, de la 18:30, e Las Aventuras de Tadeo Jones (r: Enrique Gato), despre un tip obișnuit căruia i se oferă șansa de a i se îndeplini visul: să devină un arheolog faimos. Intrarea este liberă.

5. Moonlight, unul dintre cele mai bune filme care au câștigat Oscarul în ultimii ani, intră de astăzi în cinematografe. Să nu-l ratezi.

6. Dacă ai chef de queer-karaoke și party, nu spunem decât: Macaz, după ora 21:00.

SÂMBĂTĂ

Party-uri:

7. Plantelor (str. Plantelor, nr. 25) - se ascultă alde Frank Zappa sau Blixa Bargeld direct de pe vinyl.

8. Hybrid (str. Ion Câmpineanu, nr. 16) - concert Kepler not Kopernikus, proiectul paralel si alter-ego-ul cosmic al celor de la Karpov not Kasparov. Artist support: 15 lei.

9. Centru (Calea Victoriei, nr. 48-45) - Ultimate Spring Cleaning: DJ set-uri Matteo Islandezu, Cosima von Bülove, Inana și Garou. Intrare: 10 lei.

10. Macaz - Fuckboy Rim, un DJ berlinez care te pune să dansezi pe combinațiile de hip-hop, trap și house.

11. Kran - Utopus își lansează primul EP sub label-ul P-Balans, ajutat de Jaye Ward, The Holy Fix (cu un set live) și Chlorys. 10 lei intrarea înainte de 12 noaptea, 20 de lei după.

DUMINICĂ

12. De la ora 19:00, la Macaz se joacă Între granițe, un perfomance participativ despre migrație și istoria persecuțiilor, care să ne mai scuture un pic. Intrarea este liberă, iar rezervările se fac aici.

13. O reprezentație specială a spectacolului Calul Alb de Ioana Păun are loc de la 20:00, la Centrul Replika, în cadrul One World Romania.

14. Manasiesta: Dez de la Omelette și Jazzadezz pune muzică la Manasia începând cu ora 20:00, ca să te mai liniștești un pic după bețivăneală de seara trecută și să bei din nou.
Pin It email