17 (şaptişpe) recomandări de weekend

Redacția | 18 Aug 2016

Dar mai ales dansăm.

FESTIVAL

1. În Apuseni, în satul Smida (Beliș, Cluj), are loc weekendul ăsta ediția pilot a unui festival open-air dedicat jazzului contemporan: Smida Jazz Festival. Cântă Essential Notes, ARCUS TRIO, Loop Doctors [Ungaria], Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions [Suedia/Turcia], Exit Oz, Sebastian Spanache Trio, Uptake Quartet [Franța] și STUDNITZKY Quartett [Germania]. Intrarea este liberă, camparea la fel, iar cei de la Smida pun la dispoziție 3 transporturi dinspre Cluj până la fața locului (90km, cam o oră jumate de drum). Detalii, aici

2. CUCA 2016
e tot weekendul ăsta, la Cârțișoara, în județul Sibiu, la poalele munților Făgăraș. 10 concerte, 10 tipuri de ateliere și 5 artiști în rezidență îți fac programul într-un spațiu absolut minunat, cu care să umpli Instagramul. Abonamentul costă 90 de lei. 

3. Sus pe deal, la 3 km de Valea Chioarului, în Maramu, Durușa revine pentru 2 zile de muzici non-stop. Ca s-ajungi acolo, Road Runner recomandă așa: „întâi trebuie să îți umpli mașina, apoi să ajungi până în Valea Chioarului și la tăblița de Durușa faci stânga sau dreapta (după caz), urci până la Hambar, bei o bere rece, stai la o poveste, legi brătara și îi dai spre festival (pe jos, că e frumos).” Pentru cei care nu cunosc oameni cu mașină, sunt și autobuze din Cluj sau Baia Mare de luat. 

4. La foarte sud de toate acestea, începe festivalul de film și de mâncare de te lingi pe degete - Divan. Primele două zile sunt la Craiova, urmând ca de luni festivalul să-și reia casa cu care ne-a obișnuit (Port Cetate), iar programul de filme e unul numai bun, dacă amintim de pildă filmul de deschidere, Moarte în Sarajevo/ Death in Sarajevo, câștigător al trofeului Ursul de Argint și al premiului FIPRESCI la Berlinale 2016. Program. 

LITORAL 

Weekendul ăsta în Vamă nu poți să te mai plângi că e peste tot aceeași muzică. 

5. Vineri noapte la Pescărie simțim adierea nordului cu o ediție estivală de Fjordisko, powered by Călin și Zabriskie. 

6. Dac-ai pofte de live, băieții de la Travka au concert la Papa la Șoni tot vineri, de la ora 23:00. 

7. Sâmbătă și duminică, la etaj la Molotov, fix lângă Expirat, se redeschide oaza de muzică deasupra tuturor Ici Radio Vacance, cu The Rabbit King și Zabriskie și summerwine stories în program. 

8. Pentru o experiență gastro-muzicală de soi, sâmbătă de la 16:00, platoul cu plăci de surf, vinuri de connaisseur și cea mai bună pizza de la Expirat dă un party pe vinyl cu UFe, Ciprian Marc / VRTW VA. 

LOCAL 


9. Vineri și sâmbătă Teatrul de Vară Capitol își deschide porțile magice verzi: vineri pentru un audio performance eartoBucharest (Mara Mărăcinescu & Denis Bolborea), de la 19:30, iar sâmbătă, pentru un performance al celor de la FLUID (Paul Dunca, Alex Bălă și Andrei Grigore), pe vizualuri de la Aural Eye, cei care fac Amural.

11. Până luni poți vedea polaroide de Matei Branea, Cosmin Bumbuț, Ioana Casapu, Barna Nemethi sau Ina Ionescu la Kube Musette, pe Calea Victoriei, la expoziția Emotions In Motion. Vineri, între 19:00 și 22:00, sâmbătă și duminică de la 15:00 la 22:00. 

12. Vineri la Brașov, cinema Patria, e o proiecție specială a filmului Dincolo de calea ferată. Am auzit că o să fie și furtună, premiza perfectă pentru un film de dragoste pe șine de tren

13. De la 19:00 până la miezul nopții, în piața centrală din Baia Mare, tinerii din comunitățile Horea, Cuprom și Luminișului („de după zid”), după un curs cu Cosmin Agache și Sergiu Bejenaru, sunt pregătiți pentru un show live, la a doua ediție de Beatbox Mașina

14. Ben Greber, Codruța Cernea, Victoria Zidaru, Ion Bârlădeanu, Hubert Hasler, Franziska Jyrch, Kristin Wenzel, Gili Mocanu ,Tanja Kodlin și Peter Hoiß sunt cei 10 artiști ale căror lucrări pot fi văzute în cadrul expoziției Dincolo de linii, care va avea vernisajul pe 19 august, de la 19:00, la ARCUB.

15. Teatrul independent nu e în vacanță prelungită, așa că profită de asta ca să vezi Politik.on, o comedie de Radu Iacoban, montată la POINT, care oferă o perspectivă grotescă despre culisele jocurilor care se fac în timpul unei campanii electorale. Spectacolul începe la 20:00. 

15. De vrei să petreci balcanic, du-te diseară la Piua Book Bar, la Retro Serbian Turbo Folk & Bulgarian Chalga Night. Intrarea e liberă. De la 22:00 încolo, cum se face. 

16. Spațiul M60 arată bine și pe timp de zi, și pe timp de noapte, dar parcă noaptea prinde viață ca puține alte locuri de vară din București. Sâmbătă, de la 21:00 până spre dimineață, Gals of Summer e sintagma serii, deci pregătește-te pentru ceva frumos. 

17. Orice s-ar zice, nicio muzică nu e mai summer breezy decât cea găsită de Nicecream. Dacă ai chef de o supradoză, mergi duminică, de la 17:00, pe Ponton, în Parcul Carol, la Nicesundays - Peach Code with Kapnobatai.

***
Recomandările de weekend sunt ilustrate de câte o fotografie a unui fotograf SUB25.
Fotografia de azi îi aparține lui Matei Dumitru, fotograf extraordinaire la Super și solul nostru cu aparat foto la Waha Festival 2016
Pin It email