21 (douăşuna) de recomandări de weekend

Redacția | 22 Apr 2016

O grămadă de chestii de văzut, dansat și ascultat, plus o drumeție la munte, pentru un weekend care să ne-ajungă o săptămână.

VINERI

1. 120 de perechi de mâini și tot atâtea amintiri. Pentru doza de minunare și nostalgie, treci pe la POINT, la 19:00, la vernisajul In Perpetuum, un proiect despre părinți și memorie al Ioanei Sisea.  

2. Moonlight Breakfast își lansează al doilea album, intitulat TIME, în clubul Otto din București. Concertul începe la 22:30, iar de la 23:00 e after-party cu Alt Om BTB Bully. Les Ateliers Nomad au pus la cale un show exclusiv pentru seara asta. 40 de lei la intrare. 

3. În Iași, REDU a împlinit un an de când face lucruri noi din haine vechi. Îl sărbătorește cu o prezentare de colecție nouă, de la 19:00, la Teatrul La Cub.
 
4. Începe weekendul Rokolectiv, în Control. Din Suedia până în Brazilia, Perc, Paula Temple, Rrose, Ivvvo și alte nume internaționale înseamnă două nopți de direcții noi în muzica electronică, laolaltă cu performance-uri, instalații și alte evenimente speciale. Biletele pentru fiecare seară costă 35 de lei. Program.

5. De vineri intră în săli ultimul film al lui Cătălin Mitulescu, Dincolo de Calea Ferată, în care un cuplu se regăsește după un an în care soțul a fost plecat în Italia și au o noapte la dispoziție pentru a-și da seama cum au rămas relațiile dintre ei. Protagoniști: Ada Condeescu și Alex Potocean.
 
6. La Manasia (Stelea Spătarul 13), de la 18:00, Nicușor Dan ne așteaptă la terasă pentru o discuție relaxată despre cadidatura sa la primăria capitalei. Intrare liberă.
 
7. S-a deschis un nou bar, Macaz, pe Moșilor 106. Cu ocazia asta, de la ora 19:00, jurnalistul Ercan Ayboga vine să povestească despre tensiunile dintre turcii și kurzii din Kurdistan și despre rezistența din Rojava. Intrare liberă.
 
8. La Arenele Romane, de la 21:00, The Fresh îi urcă pe scenă pe General Levy, Subcarpați, Frații Grime și Deeproots. Biletele costă 45 de lei.
 
9. Poetrip (adică Oana Maria și Ștefan) inițiază un crowdfunding ca să-și cumpere instrumente și să facă muzică în continuare. Pentru asta, dau un party la J'ai Bistrot, unde ne invită la povești, o cântare pe acustic și apoi o zbânțuială. Intrare liberă. Come, come all!
 
10. Grădina și Palatul Regal de pe Calea Victoriei (Muzeul Național de Artă) se deschid de la orele 17:00, ca să ne îmbie cu vizite în Sala Tronului, discuții cu arhitecți și scriitoarea Adela Greceanu, ateliere de pictură, muzică de la Ioana Cristina Casapu, Alexandru Anghel și Răzvan Galoș. Intrare liberă și bere de la Berero. 
 
11. La ora 19:00, la Palatul Șuțu (Bulevardul I.C. Brătianu 2), se lansează cartea Cât de frumos poate fi un oraș urât. Povești și amintiri din Ploiești. O parte dintre autorii cărții vin să povestească ce-i leagă de „urbea lui Moș Ploae”, de la al Doilea Război Mondial și până astăzi. Intrare liberă.

12. La ArcuB (Lipscani 84-90) se joacă Freakshow cu Florin Piersic Jr., de la ora 20. E un one man show care a câștigat un premiu UNITER. Biletele costă între 40 și 50 de lei. 
 
 
SÂMBĂTĂ
 
13. Dacă ai chef de o drumeție prin munți, trezește-te devreme. La 5:45 se pleacă din Gara de Nord (KFC) într-un drum de două ore până la Canionul Tamina din masivul Piatra Mare. Ai nevoie de bocanci, pelerină de ploaie și un rucsac cu mâncare și apă pentru o zi. Participarea e liberă și nu trebuie să te înscrii nicăieri. 
 
14. Sâmbătă și duminică, 34 de galerii de artă se deschid vizitelor gratuite între orele 12:00-21:00. E a treia ediție a Weekendului Galeriilor. De la 12 și până la 16, se oferă tururi ghidate printre exponate. Lista galeriilor și detalii.
 
15. Pe Luigi Cazzavillan 12 își face lansarea Cazza Villains, o casă cu etaj în care sălășuiește o comunitate reală și virtuală care susține artele (mult vinyl!). Se expun artiști, se bagă o dj-ală, sâmbătă și duminică, între 13:00 și 23:00.

16. La Casa Universitarilor (Dionisie Lupu 46), ai Bounty Fair sâmbătă și duminică. Peste 60 de artiști își expun creațiile, se face o tombolă, poți să participi la ateliere de făcut chestii cu mâinile. Intrarea costă 5 lei.
 
17. Între 10:00 și 22:00, la The Ark (Uranus 150) începe Festivalul de cafea True Artisans. Cei mai meșteri baristas, cea mai șmecheră cafea, de gustat și de luat acasă. Biletul costă 10 lei și include două băuturi. Dacă ești fan(ă) Aeropress sau vrei doar să asiști la o competiție de genul, la târg va avea loc și întrecerea pentru un loc în finala Campionatului Mondial din Dublin. 

18. Spațiile de socializare din Regie și pasarela Politehnica de peste Dâmbovița au trecut luna asta prin reamenajări, și rezultatul va fi sărbătorit de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană în Parcul Campusului Politehnica. Evenimentul Campus Creativ București înseamnă două zile de workshop-uri, street art, urban music & jam-sessions, urban food, expoziții foto și filme despre București. Intrarea este liberă.

18. Vine Paștele, iar avem prilej de cadorisiri mai mult sau mai puțin egoiste. Dichisar de Florii e deschis pe 23 și 24 aprilie, de la 10:00 la 20:00, în mansarda Impact Hub din centrul Bucureștiului (str. Halelor 5). Intrare gratuită.

20. În Guesthouse, Nightshift Week #2 înseamnă un party cu Cab Drivers, Lisiere Collectif, Melodie și Tiptoe. Intrarea e 20 de lei până în 00:00 și 30 de lei, după. 

21. Festivalul Internațional de Film București se încheie sâmbătă cu proiecția filmului The Clan (r: Pablo Trapero), povestea unei familii din Argentina care răpește oameni din înalta societate pentru răscumpărare. De la 19:30, la Cinema Elvira Popescu.

BONUS: Colectivul Discoteca e în vizită la Brașov (în Jar, de la ora 21:00) cu Česko-rumunská diskotéka, un eveniment la care vor răsuna muzici românești și cehoslovace din anii '60 până în '90. Powered by Centrul Ceh.
Pin It email