6 recomandări pentru weekend

Redacția | 02 Noi 2012

Filme poloneze, altare mortuare mexicane, Chestionabil 21, Hercules and Love Affair, pictori bucureșteni pe val și multe, multe bijuterii.

1. Vineri revine șamanul sud-american Matias Aguayo la Chestionabil 21 și de data asta are timp, adică o să bage un set lung de latino-americane, percuție africană, avant-pop și acid house. Control, Sala Berlin, după miezul nopții, 25 lei intrarea. 

2. Tot de vineri avem iar cinema pe pâine. Festivalul Filmului Polonez ține 7 zile și aduce câte 2 filme pe zi, unul clasic, unul nou. La Studio și la MȚR, detalii aici

3. Ungureanu Anghelescu Preda (UAP) expun la H'art Gallery (Str. C.A. Rosetti nr.25) timp de o lună. Trei artiști bucureșteni, trei stiluri diferite, trei raportări la oraș. Pe Ștefan Ungureanu îl interesează dimensiunea scormonitoare și exploatatoare a urbanității, George Anghelescu construiește un altar teatral semidiabolic dedicat terapiei, iar în lucrările lui Adrian Preda Tir cu Boi, organismele vii invadează blând obiectele făcute de om. Trei artiști tineri de urmărit. 

4. Târgul de bijuterii contemporane Autor, sâmbătă și duminică, Sala Dalles, intrarea 10 lei. 

În prezentarea din toamna asta am văzut de la bijuterii minimaliste la fantezii artsy cu panaș. Dintre designerii care ne plăceau deja, pe Andra Lupu și pe Carla Szabo (cu noua ei colecție care combină nichelul, lemnul de ebonită și mătasea), dintre cei pe care vrem să-i descoperim, ne-a atras atenția Ostra-Berdo. Ne place că Autor s-a extins la design de obiect și abia așteptăm să punem mâna pe o păpușă Keszeg Ágnes. Bonus: sâmbătă după târg, designerii de la Autor ne așteaptă și la party în Energiea, cu bijuteriile cele mai de lume la purtător. 

5. Sâmbătă seara, de la ora 22, ne întoarcem în Control, pentru că pe scena din sala Berlin urcă Hercules and Love Affair Sound System + Tom Wilson & Rock DJ. (da, Hercules sunt băieții cu melodia Blind). Revival disco, flamboaianță, spectacol, asta ni se promite. Nu mai garantăm că sunt locuri, dar dacă mai găsiți, e un must. Intrare: 25 lei < 00:00 > 35 lei. 

6. Pentru a ieși un pic din spațiul cultural european și dacă nu v-a trecut pofta de Halloweeneală, MȚR-ul și Ambasada Mexicului au pregătit expoziția Ziua Morților din Mexic. E ceva cu maya, purépecha, náhuatl şi totonaca, și cu morți care ajung în locuri alternative, în funcție de cauza morții (de pildă, în paradisul ploii). Expoziția constă într-un altar tradiţional, care are obiecte pe care mortul le-a utilizat în timpul vieţii (și băuturi alcoolice și țigări pe placul lui) dar şi unele de care are nevoie în călătoria dintre lumi (cum ar fi urne și cranii umane), dedicat scriitorului mexican Carlos Fuentes şi etnomuzicologului român Constantin Brăiloiu. Expoziția ține până pe 11 noiembrie, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00, la Școala Satului (MȚR).
Pin It email