7 (şapte) recomandări de weekend

Redacția | 23 Aug 2013

Explorări şi relaxări urbane, cât ne ţine vara, plus o doză de zen la Duruşa Summer Hills.

1. Ai chef să-ţi iei cortul în spate? Satul Durușa găzduieşte până duminică Duruşa Summer Hills, o infuzie de artă şi joacă printre copaci încă verzi, la 30 de kilometri de Baia Mare.

2. Vineri seara, fanii bucureşteni de drum’n bass pot merge la Raw Sessions 11, unde invitat special e DJ-ul şi producătorul Paul SG. La Awhere, de la 22.

3. Cine-i pus pe explorare urbană nu ar trebui să rateze Victoria Film Festival, o tentativă de reanimare culturală a oraşului industrial din judeţul Braşov. Abonamentul pe toate zilele (22-25 august) costă 100 de lei şi include acces la piscină, loc de campare şi acces la toate proiecţiile. Un bilet la un singur calup de proiecţie costă 5 lei. Mijlocul oficial de transport al festivalului e bicicleta

4. La o aruncătură (şi ceva) de băţ de Victoria e Sibiu, unde între 23 şi 25 august se întâmplă festivalul de muzică alternativă Focus Festival, cu concerte în Piaţa Huet şi Piaţa Mică. Din line-up: Moonlight Breakfast, Travka, Toulouse Lautrec, The Amsterdams, We Singing Colors. Abonamentul pe două zile costă 30 de lei. Duminică intrarea este liberă.

5. Explorare urbană am spus, aşa că să se ia în calcul şi Open Camp Vaslui, un festival de trei zile care va aduce în Poligonul Paiu hip hop de la Bârlad, ska din Baia Mare, metal din Ucraina. Şi Subcarpaţi sâmbătă seara, cum şade bine. Abonamentul pentru perioada 23-25 august costă 20 de lei.

6. Revenind în Bucureşti, la MŢR continuă să plouă cu teatru independent, la cea de-a şasea ediţie a festivalului Undercloud. Câte trei spectacole pe zi, începând de pe la 19, unele jucate în aer liber, în curtea interioară a Muzeului. Actori tineri cât vezi cu ochii. 

7. Şi să mai fie nişte film, mai precis un maraton nocturn al celor mai apreciate scurtmetraje de la Festivalul Internaţional de Film NexT. Proiecțiile se întâmplă sâmbătă şi duminică noaptea, simultan în Bucureşti şi Târgu Mureş, şi încep la 21.30. Intrarea este liberă. Se recomandă aducerea de pături sau haine călduroase. Detalii despre ce şi unde poate fi văzut la Maratonul NexT

Pin It email