8 (opt) recomandări de weekend

Redacția | 22 Noi 2013

Târg de carte, teatru, manele, Roșia Montană, V for Vintage și castane coapte.

1. Fuga la teatru. Vineri de la 19:30 se mai joacă TIPOGRAFIC MAJUSCUL, văzut și plăcut de noi tare. Odeon, Sala Studio. 

2. Fără îndoială, evenimentul weekendului e târgul de carte Gaudeamus, deschis în fiecare zi la Romexpo, până la ora 20:00. Invitată de onoare e literatura ţărilor nordice, iar intrarea e gratuită pentru elevi şi studenţi şi 5 lei, în rest. Sâmbătă de la ora 16 ne-mbrăcăm în negru pentru lansarea romanului de debut al lui Teleșpan - Cimitirul, „primul roman gay românesc pe placul heterosexualilor”.  

3. Înainte de Gaudeamus, scriitorul Adrian Schiop își lansează neoficial romanul Soldații - Poveste din Ferentari, sâmbătă seara, în crama de sub Casa Jurnalistului. Se anunță playlist de manele pentru mafioți, cărți de cumpărat și băutură la fața locului. Pe str. Viitorului nr. 154. 

4. Parlez français sâmbătă la 1 an de Kyralina c-un program festiv toată ziua, croissante și astea. De la 17 e și Makine pe acolo, băiatul ăla rus care a scris multe cărți în franceză, pentru autografe. 

5. La Bucureşti, săptămâna asta e despre cărţi, dar e şi despre Roşia Montană şi despre informare. Vineri, de la 16:00, avem proiecţii de film documentar la Casa Storck: Noul El Dorado de Tibor Kocsis; Roșia Montană un loc la marginea prăpastiei de Fabian Daub; Vâlva Neagră de Yorgos Avgeropoulos, Mărturii din Roșia Montană de Nicolae Mărgineanu, Masivul Cetate de Adrian Steclaci. Tot vineri, de la 18, se lansează la Gaudeamus cartea Afacerea Roşia Montană, scrisă de Mihai Goţiu. 

6. V for Vintage organizează Vacanţă la Roma pe 23 şi 24 noiembrie. Nu chiar cu avionul, eventual cu metroul până la Universitate şi apoi pe jos, până la Sala Dalles. Se deschide la 11:00, iar intrarea costă 10 lei. Pentru cine nu vrea vintage, sunt şi prospături de la Murmur, Andra Andreescu, AER | WEAR şi 109.

7. Castane coapte şi vin fiert în frig? Neapărat. Duminică, se deschide Târgul de Crăciun din Sibiu, fix în Piaţa Mare. 

8. Dacă nu în Sibiu, atunci la MȚR în București. De la 20:30 e prima proiecție a filmului Silent Places, la pachet cu o expoziţie de fotografii realizate de Oleg Mutu după încheierea filmărilor, cu echipa de dansatori.
Pin It email