8 (opt) recomandări de weekend

Redacția | 23 Mai 2014

Noaptea Galeriilor, Discotecă Spumantă, filme de călătorie, filme de animaţie şi câte şi mai câte.

1. De Noaptea Galeriilor, facem slalom printre galerii și spații alternative de artă. Spilcuiri din program: în parcarea Ciclop -  Street Art, expoziția Stick Around (artistul Creaturi Drăguțe) și multe-multe stickere; Morbid Obsessions, Demonic Possesions ale lui Sinboy și Bony la A1 în Amzei; ceva de sezon – VOT - Work in Progress la Atelier 35 (lectură suplimentară); Povești din sertar (Ioana Bîrdu) sunt expuse la Saint Ink; Julien Britnic dă o raită de la Brâncuși la Daft Punk la Galeriile Williams și neapărat pe listă, expoziția-instalație Pasaj, powered by Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar, la Anexa MNAC. Iar dacă vă aventurați în afara centrului, la Make a Point e expoziția NNN. No News Newsletter semnată Sorin Oncu și Cosmin Haias și curatoriată de Valentina Iancu (bonus: până la ora 22:30, se poate urca în turnul de apă). Program complet.

2. Discotecă și spumă. Atât am avut de zis. Tot vineri, de la 22:30, în Club Control e Discotecă Spumantă de anii '90. Intrare 10 lei. Sfat: îmbracă-te cu haine de tăvăleală și încalță-te cu ceva ce n-alunecă. 

3. HipTrip Travel Film Festival, primul festival din România dedicat filmelor de călătorie, se aşterne la drum între 23 şi 25 mai, la Cinema Union și Cinema Eforie. Vei avea parte şi de documentare ale aventurierilor de cursă lungă, şi de lungmetraje iconice, precum Into the Wild sau The Motorcycle Diaries, şi de workshopuri. Program şi tarife pe site-ul Hip Trip.

4. Anim'est se mută weekendul ăsta la Braşov, cu proiecţii la Patria şi în Piaţa Sfatului, până spre miezul nopţii.

5. Se apropie TIFF, dar până atunci, Clujul serbează Zilele Mănăşturului La Terenuri, un eveniment care ţine de pe 23 până pe 25 şi aduce, în cartier, ateliere, expoziţii şi concerte. Intrare liberă.

6. Nici Bookfest nu e departe şi, pentru că Polonia va fi invitat de onoare al salonului de carte, Institutul Polonez face încălzirea cu Literatura în cinema, o serie de proiecţii care vor avea loc în perioada 24-26 mai, în Club Control. Filmele sunt: Veneția, regizat de Jan Jakub Kolski (24 mai, 15:30), Solaris, în regia lui Steven Soderbergh (24 mai, 18:00), Canalul, în regia lui Andrzej Wajda (25 mai, 15:30), Albă ca Zăpada și roșu bolșevic, regizat de Xawery Żuławski (25 mai, 17:30) și Singurătate pe net, regizat de Witold Adamek (26 mai, 18:30). Accesul e gratuit.

Nu uita nici de:

7. Art Safari în Piaţa George Enescu

8. RDW peste tot prin Bucureşti
Pin It email