8 (opt) recomandări de weekend

Redacția | 27 Iun 2014

Control Day Out, Festivalul de Film Victoria, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, Wonder Day, zile, zile și iar nopți.

1. Și a sosit și Control Day Out. Azi, după 17:00, ne întâlnim la Verde Stop Arena (Barbu Văcărescu 161-164), ca să ascultăm live Fine It's Pink, When Saints Go Machine, Alexandrina, Chinawoman, și, oh, da, Tricky. Întârziații mai pot cumpăra bilete de la intrare cu 130 de lei. 

2. Festivalul de Film Victoria a început joi și continuă până duminică, în orășelul din județul Brașov, cu filme cât e ziua de lungă, workshopuri la stadion și viață bună la cort. Programul aici.

3. Caravana Metropolis a ajuns la Iași, la Palas Mall, și va fi acolo până pe 29 iunie. A nu se rata The Grand Budapest Hotel, sâmbătă, de la 21:30, dar nici La grande bellezza, duminică seara. Abonamentul pe trei zile costă 15 lei (10 pentru elevi și studenți). 

4. Casa de pe Chei împlinește un an și, cum are ditai grădina și îi plac petrecerile care încep devreme, deschide larg porțile sâmbătă, începând cu ora 12:00. Dar nu vă faceți griji, muzica va răsuna până târziu în noapte, furnizată de On the Vibe Side.fm. Dacă tot ești acolo, poți urca să vizitezi și atelierul Vikăi Tonu, care va expune, cu ocazia asta, o colecție de 12 colaje realizate, mai demult, pe coperte de viniluri. 

5. Tot un an face și Alandala, tot sâmbătă, și promit să-și aștepte oaspeții cu șampanie, dulciuri și ceva posibilități de pictat pe pereți.

6. Bistro Chez Elvire (aka curtea Institutului Francez) găzduiește, sâmbătă și duminică, Play Design Fair, un eveniment de reciclare inteligentă și design românesc, la care ai și ce cumpăra, și ce vedea. La capitolul de văzut, primează documentarul fashion foarte cool – Mine, de fil en aiguille – care va fi proiectat sâmbătă, de la 14:00, la Cinema Elvire Popesco. Intrarea în târg costă 10 lei, iar biletul la film, 9. Nicecream.fm va fi cu soundtrack-ul, de la 21:00 încolo. 

7. Bucureștenii care nu se duc la Victoria pentru filme pot vedea unele sâmbătă, la Grădina Botanică, unde se vor întinde păturile pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte. Cine n-a luat bilete în avans mai poate încerca să prindă la intrare, cu 40 de lei, începând cu orele 19:00. Cine vrea să știe exact ce are de făcut găsește pe site-ul ShortsUP un ghid de picnic nocturn.

8. Și mai avem ieșire la iarbă verde, de data asta duminică, la Mogoșoaia, la Wonder Day. Și la Asaf Avidan. În sfârșit. 
Pin It email