”Romanian Shorts UP” la Grădina Botanică

Redacția | 27 Iun 2014

Sâmbătă, ora 21.

Sâmbătă asta Grădina Botanică din Bucureşti se transformă în cinema outdoor şi se pregăteşte pentru cel mai mare picnic nocturn din capitală. Nu orice fel de picnic, ci unul cu scurtmetraje premiate la marile festivaluri ale lumii, poveşti cinematografice care vor pune la încercare imaginaţia cinefililor bucureșteni între 21:00 și 5 dimineaţa. 
 
Ca în fiecare an, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte aduce în atenţia publicului si cele mai noi producţii cinematografice scurte realizate de tinerii regizori români. Secţiunea specială ”Romanian Shorts UP” include scurtmetraje autohtone ce vor fi proiectate spre dimineață, după filmele din competiţia ShortsUP Audience Award.
 
Scurtmetrajul lui Radu Jude, Trece şi prin perete (Romania, 2014), ajunge la ShortsUP după ce în primăvară a primit Mențiunea Specială Quinzaine des Realisateurs la Festivalul de Film la Cannes.  Cât de mult poți să aștepți să-ți împlinești un vis? Uneori si o viață întreagă, niciodata nu e prea târziu să-l pui în aplicare. De aici pornește povestea din Jazz (Romania, 2014), scurtmetrajul de debut al lui Mircea Ibadof și care-l are în rol principal pe actorul Constantin Cojocaru. Scurtmetrajul a fost prezentat anul acesta la festivalul de la Cannes în cadrul Short Film Corner și va fi văzut în premieră de publicul bucureștean la Noaptea Lungă. Umorul “Made in Romania” e bine reprezentat în Ela, Panda si Madam (r. Andrei Rautu, Romania, 2013), o comedie în care o tânără corporatistă trebuie să-şi ducă bunica la mare şi să se întoarcă la timp în Bucureşti pentru a nu-şi pierde jobul - o misiune aproape imposibilă, mai ales că simpatica bunică are planuri de vacanță pe care nu le poate duce singură până la capăt.
 
A 6-a ediție Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se desfășoară sub forma unui picnic cinematografic nocturn. Spectatorii sunt sfătuiți să vină ”înarmați” cu pături de picnic pentru a putea viziona scurtmetrajele anului sub cerul liber, pe iarba Grădinii Botanice. Un număr limitat de pături vor fi disponibile de vânzare și la fața locului.
 
Accesul în Grădina Botanică se face începând cu ora 19:00, urmând ca proiecția de filme să înceapă după ora 21:00. Atmosfera nopții va fi completată de un DJ set  funk, disco și chill provocat de nicecream.fm, tururi ghidate pe aleile grădinii, boardgames și alte exerciții de imaginație menite să țină spiritul cinefil alert până-n zori.
 
Noaptea Lungă a Filmelor Scurte este un eveniment în aer liber, supus stării vremii. În cazul în care vremea va împiedica buna desfășurare a evenimentului la Grădina Botanică, acesta va fi reprogramat, astfel încât o parte cât mai mare dintre cei care vor să participe să poată bucura de filmele din program, în cele mai bune condiții.
 
BILETELE pot fi achiziționate în avans la prețul de 35 de lei prin MyTicket și Eventim, folosind opțiunea ”print at home” sau în rețeaua magazinelor partenere. În limita locurilor rămase disponibile, vor putea fi cumpărate și în seara evenimentului la prețul de 40 de lei.
Pin It email