9 (nouă) recomandări de weekend

Redacția | 05 Apr 2013

Teatru, ţoale, film, pisici, muzică, Spring Breakers.

1. De vineri până duminică, ieșenii, orădenii și târg mureșenii au best of  filme poloneze pe ecrane. Caravana Zilele Filmului Polonez propune trei dintre cele mai bune filme poloneze ale anului 2011 în paralel cu trei pelicule clasice reprezentative pentru cinematografia poloneză, iar intrarea e cam liberă.

2. Vineri seara, la Carol 53, se face muzică cu ustensile de gătit. Pită şi vin se numeşte evenimentul, intrarea costă 10 lei, iar bucătăreala sonoră începe de pe la 9.

3. Cine n-are câine poate vrea o pisică din Camera cu Pisici. Pe 6 şi 7 aprilie, de la 10 dimineaţa, e expoziția felină de primăvară SofistiCAT la Sala Palatului. Va fi plin de pisici adevărate, vaccinate şi dornice de adopţie, şi de accesorii pisiceşti şi pisicoase.

4. Weekendul ăsta numărăm ţoalele noi din dulap. Sâmbătă se întâmplă ReaDress 2, adică haine cu poveşti bune de luat şi dus mai departe. De la 12 la 20, la Inlight Center (pe Mircea Vulcănescu 60).

5. Sâmbătă seară, Lore, fiica unor naziști care tocmai au fost prinși, îşi conduce fraţii mai mici printr-o ţară devastată de război. În mijlocul haosului, îl întâlneşte pe Thomas, un refugiat evreu, care „îi spulberă fragila realitate cu ură şi dorinţă”. Nouă ne sună bine. Lore, Cinema Studio, ora 20, film în competiție la Cinepolitica.

6. Alternativă: Teatrul Apropo prezintă Miezul verii la miază-vest, în regia lui Şerban Puiu. Spectacolul începe la ora 19. Biletul costă 20 de lei. Detalii aici.

7. Robin and the Backstabbers revin la Iaşi pe 6 aprilie, cu un concert în Underground Pub. Biletul e 15 lei, iar intrarea se face de la 9 seara.

8. Pentru haine de designeri tineri, se recomandă o tură pe la Absolutely Fabulous - Soulmate Friends Edition. Duminică, la Hotel Ambasador, vor fi peste 50 de expozanţi, deci, pentru o defilare tihnită printre umeraşe, grijă la program. Târgul începe la 11 şi se termină la 19.

9. Spring Breakers este ultimul film al lui Harmony Korine. Cu James Franco, Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Rachel Korine, adică sexy. Cu soundtrack în care găsești Skrillex și Gucci Mane, adică bine. Cu imagine de Benoît Debie (care a filmat şi Enter The Void), adică delirant. Și intră de weekend-ul ăsta în cinematografe. 
Pin It email