Totul e bine când se termină cu bine

Marc Solomon | 11 Apr 2013

Cronici scurte pentru filme scurte - Voice Over, Martin Rosete, 2011. O recomandare ShortsUP.

Martin Rosete este un regizor spaniol care a făcut scurtmetraje precum Revolucion (2002), Basket Bronx (2009) și cel mai cunoscut dintre ele, Voice Over (2011). Voice Over a primit 44 de premii, a fost selecționat în peste 80 de festivaluri și a fost nominalizat la premiile Goya la categoria „Cel mai bun scurtmetraj”.

Voice Over prezintă patru situații de viață și de moarte: un astronaut cu o creatură în costumul său, care mai are 3 minute și 33 de secunde de oxigen, timp în care trebuie să ajungă la capsula sa, un soldat francez în timpul primului război mondial, căruia i-au fost aruncate în aer picioarele, care mai are 1 și 33 de secunde până leșină și 3 minute până moare, un pescar a cărui barcă este pe fundul mării, iar el este legat de ea și mai are 33 de secunde până se va simți amețit și 5 minute până va ajunge mâncare de pești. A patra situație este the odd one out. Toți oamenii enumerați mai sus sunt unul și același om.

Voice Over e un film simpatic. E bine făcut, foarte frumos filmat și ideea în jurul căreia se rotește filmul e drăguță. Dar Voice Over are un mare defect. E prea previzibil. E previzibil că filmul nu poate fi despre astronauți, soldați sau pescari pe moarte. Dar e bine că se termină cum se termină și nu într-un mod rău. E bine că e binevoitor.

Nota: 7/10

***
Cronici Scurte pentru Filme Scurte este un proiect ShortsUP + SUB25
Pentru o extraporție de scurtmetraje intră pe shortsup.ro
Pin It email