Vicky and Sam: Un draft viu

Marc Solomon | 31 Iul 2013

Al treilea scurtmetraj al regizorului portughez Nuno Rocha a câștigat 24 de premii la festivaluri internaționale.

Mike, Kim și John sunt trei scenariști care vor să facă un film despre cuplul Vicky și Sam. Vicky lucrează la un magazin de închiriat DVD-uri, iar Sam devine unul dintre clienții frecvenți ai magazinului, pentru că se îndrăgostește de ea. El alege să-și facă declarația închiriind filme ale căror titlu conține anagrama LOVE YOU. Ea îi răspunde, lăsându-i pe verandă un DVD cu clasicul lui Vincente Minnelli, Meet Me In St. Louis (1944), doar că pe DVD îi lasă și mesajul „Meet Me At My Place At 7 P.M.”.

În timpul brainstormingului, două persoane care seamănă foarte mult cu Vicky și Sam intră în cafeneaua în care stau Mike, Kim și John. Toți îi văd, dar numai Mike își dă seama că tot ce spun ei le controlează de fapt viața celor doi îndrăgostiți.

Vicky And Sam face referințe simpatice la cinema, e jucat foarte bine chiar dacă actorii nu au mare lucru de făcut în film, dar iese în evidență mai ales prin scenariul genial al lui Rocha și al lui Adam Morgan, care devine atât de bun la un moment dat încât suntem puși în situația lui Mike, căruia nu-i vine să creadă ce vede în fața ochilor.

4/5 stele

***
Cronici Scurte pentru Filme Scurte este un proiect ShortsUP + SUB25
Pin It email