Automata Festival #1: 3 zile de muzică electronică şi artă digitală

Redacția | 30 Oct 2018

Prima ediție Automata Festival aduce între 8 și 10 noiembrie la Club Control un mix de artiști locali și internaționali de neratat.

Dincolo de zbânțuiala de club, prima ediție Automata Festival vrea să vorbească despre interacțiunea dintre om și tehnologie, prin tot felul de concerte, DJ set-uri, reprezentări vizuale, workshop-uri și discuții cu artiștii. „Nu ne propunem să anticipăm viitorul, ci să înțelegem mai bine prezentul”, spun ei. Line-up-ul sună cam bine, așa că ne-am gândit să-ți facem câteva recomandări:

- Alessandro Cortini a cântat în turnee cu Nine Inch Nails, a co-produs două albume Ladytron și a colaborat la o piesă Christina Aguilera. Avanti, ultimul său proiect, cu care vine sâmbăta asta, n-are nicio legătură cu nimic din ce s-a menționat anterior - este un album conceput ca soundtrack pentru casetele video Super8 ale familiei sale, pe care a reușit să le salveze. 

- Născută în Italia și relocată în Marea Britanie, Elena Colombi a călătorit prin toată lumea, iar asta se simte în selecțiile ei muzicale, unde techno-ul se îmbină natural cu industrial, post-punk sau EBM. Pregătește-te pentru un DJ set „genre fluid” (cum își definește stilul) în forță, la care Shazam-ul nu te va ajuta pentru a descoperi micile bijuterii ascunse.

- Borusiade se ocupă cu muzica de peste 10 ani, iar dacă nu ai stat ascuns în tot timpul ăsta, sigur ai prins-o până acum la vreun party. Recent a scos A Body, albumul ei de debut, la Cómeme, casa de discuri a lui Matias Aguayo. O vei găsi în prima zi de Automata Festival în sala mică din Control, unde va pune alături de Bogman. (citește aici un interviu cu ea)

- Producătorul american Huerco S. are un nou proiect, pe numele său Pendant, cu care renunță la chestiile mai ritmate, pentru a experimenta în zona ambient. Un show live care o să ne trimită la niscaiva reflecții, ceea ce nu se întâmplă atât de des pe scena de dans.

- Max Loderbauer, Samuel Rohrer and Claudio Puntin sunt 3 muzicieni veterani care sunt cam printre cei mai tari din lume pe instrumentele la care cântă, dar nu se dau în lături nici de la sintetizatoare. Împreună formează trio-ul Ambiq, experimentând cu tot felul de sunete, undeva între acustic și electronic.

Programul complet:

Joi, 8 noiembrie

▷ Croatian Amor LIVE A/V
▷ Cosmin Nicolae LIVE w. Dreamrec (vizualuri)
▷ Borusiade
▷ Bogman

Vineri, 9 noiembrie

▷ Huerco S. presents Pendant LIVE
▷ ambiq LIVE w. Cotė (vizualuri)
▷ Kolorit LIVE (Kassem Mosse & Lowtec - Workshop Records)
▷ Izabel
▷ SIT LIVE
▷ Bogdan (Orbita Lacustră)
▷ Romansoff
▷ Corp. Showcase w. Admina, Chlorys, Von Bülove

Sâmbătă, 10 noiembrie

▷ Carla dal Forno LIVE
▷ Alessandro Cortini LIVE A/V
▷ Patricia LIVE
▷ Elena Colombi
▷ Luca Lozano
▷ Eirwud Mudwasser
▷ Dragoș Rusu
▷ Minus & Șerb LIVE
▷ Alexandra

***

Mai multe detalii și info despre bilete găsești pe site-ul festivalului.
Pin It email