Banchiza urbană se instalează pe Lipscani (după ideile lui Jan Gehl)

Redacția | 22 Mai 2014

Str. Lipscani colț cu str. Ion Brezoianu se leapădă de mașini și devine teren de joacă pentru pietoni.

În perioada 23-25 mai 30 mai - 1 iunie, cu ocazia Romanian Design Week, Igloo media organizează Banchiza Urbană, pornind de la ideile promovate de arhitectul Jan Gehl.

Pe scurt, asta înseamnă transformarea străzii Lipscani 5-13, în prezent un fel de parcare, într-un loc de relaxare și socializare pentru trecători. Poți admira expoziția de fotografii din spațiul public bucureștean și citi Ziarul Banchiza Urbană la o cafea sau o bere, un ping pong, un șotron, cu muzică în boxe și un film pe ecran. Timp de un weekend strada (re)devine un spațiu public.

Parteneri de huzur: Energiea, Origo, Interbelic și Fundația Friends for Friends, care aduce cărți din bibliotecă și expoziția CIORNE 2.0.

Bonus: cei de la Ateliers Nomad promit un spectacol unic de proiecții 3D. 

„Banchiza urbană nu este (doar) o reamenajare a unui spațiu public, nu este (doar) transformarea temporară a unei străzi auto în pietonal, după cum nu este nici (numai) o perioadă în care se întâmplă evenimente în stradă. Banchiza Urbană este o modificare a stării de agregare a orașului. Este un teren mobil, care apare și dispare în diverse locuri, pe care se întâmplă lucruri firești, dar devenite nefirești acolo.” - Igloo media. 

Banchiza urbană este un proiect organizat de Igloo în cadrul Romanian Design Week și susținut de: Grolsch, Unicredit Țiriac Bank, Flash, Bang & Olufsen. Alte recomandări de la RDW 2014
Pin It email