Dans, zbor, joacă. La Airfield Festival.

Redacția | 01 Iul 2015

Între 30 iulie și 2 august 2015, pe Aerodromul Măgura de lângă Sibiu, te așteaptă un mix de muzică live, sporturi extreme și recreație.

Nu e niciodată prea târziu să adaugi un festival pe lista activităților de vară, așa că dacă e să mai fie unul, ar trebui să fie Airfield, măcar pentru experiența de a campa și a petrece pe un aerodrom. De fapt, pentru mult mai mult de atât. Iată cam ce se oferă: 

Dansul

În 4 zile, Airfield o să împace tot felul de gusturi, cu hip hop, electro, jazz, techno, funk, rock alternativ, ska, balcanic, aducând peste 70 de proiecte muzicale pe 4 scene (3 outdoor și una în incinta unui hangar de aviație).

Pe main stage urcă: Little Dragon, The Skatalites, Roy Hargrove Quintet, Gus Gus, Klingande + Arnold Sax, Jazzanova Live feat. Paul Randolph, Mo'Horizons, Nôze & Band, Moonlight Breakfast, Fanfara Ciocârlia, Subcarpaţi, Omul cu Şobolani, Coma, Panama Cardoon, Dj K-lu vs. Dj Sauce (care au făcut să curgă râuri, râuri de sudoare în Grajdurile de la Electric Casle).

Vrei hip hop? Vei avea, printre mulți alții: Mobb Deep, KRS-One, R.A. The Rugged Man, The Four Owls + Molotov, The Doppelgangaz, DJ Woody, CTC, Haarp Cord, Unda Comună, Alan & Kepa, Flou Rege, raku, Carbon, Misiune de pedeapsă, Macanache.

Vrei techno în hangar? Ai, printre mulți alții: Dixon, Âme, DJ Koze, Mano Le Tough, Nick Curly, M.A.N.D.Y., Recondite (Live), Mathias Kaden (Live), Blomqvist, Ray Okpara, Andrey Pushkarev.

Să tot răsune și: Golan, Alexandrina, Silent Strike & Dan Basu, Loungerie II, DJ Vasile, Matze, Rolf Ono, Dreamdoktor, Lipicioșii, Alt Om, UFE, Rotopercutor, Karpov not Kasparov.

Să te tot miști. 

Zborul

Dacă vii la festival, poți survola Sibiul și împrejurimile la bordul unui avion Cessna-172 sau al unui elicopter Bell-206 Jet Ranger. Dacă ești mai ancorat, poți pluti la 30 m înălțime, într-un balon de aer cald prins de sol. Dacă ești mai avântat, ai peste 18 și ceva bani puși deoparte pentru damblale mișto, încearcă saltul cu parașuta în tandem de la 3.500 de m, cea mai sigură alternativă de a testa căderea liberă și zborul cu parașuta.

Joaca

Că tot vorbim de zburat, trupa Parkour Oradea vor face show hiper-acrobatic, cu elemente de parkour și freerunning, atât pe scenă cât și pe teren plat.

Skateri, bikeri și alți amatorii de sporturi extreme la sol își pot face de cap în skatepark-ul și dirt park-ul special amenajate pe aerodrom. Bicicliștii cu vechime pot testa un traseu offroad de aproximativ 23 de km pe biciclete MTB Scott de ultimă generație. Traseul începe și se încheie pe aerodrom și străbate un mix de deal, munte, pădure, lacuri, râu, priveliști de pus pe Instagram. 

Extra-distracție cu (noi) prieteni poți bifa și la: tir cu arcul, volei și fotbal pe nisip, badminton, alergătură cu pistoale cu apă și multe alte chestii de descoperit la fața locului. 

Cine vrea artă și educație găsește teatru în aer liber pus la cale de compania BIS Sibiu, workshopuri de improvizație, pantomimă, pictură și desen, și atelierele de creație și handmade organizate de Magic Hands Studio și Incubator 107 Sibiu.

Cât te costă

Până pe 29 iulie, un abonament la festival costă 219 lei și poate fi cumpărat din rețeaua Eventim, din punctele de vânzare fixe Airfield și, online, de pe Eventim.ro, Myticket.ro și Tomtix.ro. Alte posibile cheltuieli: camping - 30 lei / / persoană / 4 zile; parcare - 10 lei / zi. 

Activitățile aviatice se plătesc la fața locului și costă așa / persoană: zborul cu avionul - 150 lei (cu abonament Airfield) sau 250 lei fără; zborul cu elicopterul – 300 lei (cu abonament Airfield) sau 400 lei fără; salt cu parașuta – 890 lei (cu sau fără abonament); ridicare cu balon – 70 lei (numai cu abonament).

Multe alte detalii și line-up complet pe site-ul Airfield și pe pagina de Facebook.
Pin It email