TOP 2013 - (c)Arte

Redacția | 28 Dec 2013

Cele mai citite articole din secțiunea Arte, cu multe cărți la activ.

În ianuarie 2013 am lansat o provocare pe pagina de facebook: Ce carte e musai de citit până în 25 de ani. Am primit peste 100 de propuneri și mai mult de 3.000 de voturi. Rezultatele sondajului nostru informal le-am regrupat în Top 25 de cărți de citit până în 25, cel mai citit articol al tuturor timpurilor pe SUB25. 

Ne-a plăcut joaca de mai sus așa că am făcut și o mini-anchetă despre personajele de carte care ne-au marcat universul romantic și erotic. Am pus redacția la treabă și am mai întrebat în stânga și-n dreapta, scriitori, jurnaliști și critici literari. Rezultatele? De la Cireșarii la familia Glass a lui Salinger, trecând prin Pynchon, femeile lui Sandra Brown și Maga lui Cortazar. Cele două părți ale anchetei. 

Tot în zona de fantezii literare, în unul dintre cele mai frumoase articole publicate de noi în 2013, colega Ioana Pelehatăi și-a imaginat cum ar face bar-hopping Sadoveanu, Cioran, Sebastian, Minulescu, Jeni Acterian și Maria Tănase în Bucureștiul de azi. Adică Ultima noapte de panică, întâia noapte de control

„Pe cartea care îmi aminteşte de vara aia mi-a recomandat-o un băiat cu subtextul că ar putea fi despre noi; n-am apucat să-i spun: greşit, tipule, asta e despre mine & alt băiat.” - 16 povești despre cărțile verilor noastre, care încep aici și continuă aici

Pentru cei care știu să citească în limba franceză, sau măcar vor, s-a deschis o librărie cu iz parizian în plin centrul târgului, pe lângă Piața Amzei. Mai multe despre, și 6 cărți recomandate de librarul șef de la librăria Kyralina. 

Trișăm și furăm de la foto poveștile din sertar ale Ioanei Bîrdu: portrete de cititori cu nasurile în cărțile lor preferate. 

Mai trișăm o dată și luăm de la fashion hainele literate. Chiar dacă ele sunt de vară, pot fi purtate pe sub cojoace. Selecție de literatură purtabilă. 

Semne de carte prețioase, pe care putem să le parcăm în cărți dar și pe noi, ca pandantive, de la talentata Marilena Popa: mur.de.carte

Tot din zona obiectelor fetiș, Ping Pong și Fabrik iau cărți vechi și le transformă în notebookuri unicat, cu hârtie de carte (un grad mai scăzut de alb decât cea obişnuită) și cusute manual. BOOKNOTE: reconversia. 

Câteva recomandări de carte, de la un roman prea puțin cunoscut (din păcate) al lui Radu Petrescu, la o carte găsită în avion și aterizând în Ferentariul crud și poetic al lui Adrian Schiop. 

BONUS: Pentru a face plinul de ficțiune românească pe anul ăsta, în Caietele SUB25 #1 găsiți 7 proze contemporane scurte și un URMUZ. 

Topuri Foto și Film
Pin It email