10 (zece) recomandări de weekend

Redacția | 28 Iun 2013

Dans pe întuneric, modă absolventă, party de casă nouă, electro, filme, comics, şi distracţie pe peronul 14.

1. „Trenul accelerat București-Mangalia staționează-n weekend la linia 14”. Weekendul ăsta nu mai pleacă nimeni, ne mutăm în gară că e iar Street Train Delivery pe peron. Graffiti pe tren, party pe peron, filme de călătorie, teatru feroviar și muzica Gării de Nord merg până în sălile de așteptare și-n Salonul Regal.
P.S: Noi am fost la Street Delivery Verona și o să ne găsiți și pe peronu' paișpe.

2. Calup de 10 scurtmetraje românești nou-nouțe să ne țină toată vară, vineri seară la sala de cinema UNATC. Intrare liberă, Să Film!

3. Dance a playful body, cel mai longeviv și cu multă-piele-la-vedere spectacol al lui István Téglás are o reprezentație vinerea asta, de la ora 20, la The Ark Bucureşti (str. Uranus nr 150, lângă Piața de Flori).

4. Studenţii facultăţii de modă din Bucureşti (licenţă şi master) arată ce pot la prezentarea din cadrul Galei UNAB 2013. Vino să le vezi colecţiile de absolvire în seara asta, de la 9, pe Calea Griviţei 28. 

5. Vinerea asta timişorenii se joacă la prima ediţie a Electric Playground, un eveniment dedicat, pentru început, muzicii de prin ţară. Vor fi acolo George Allen, CTC, ROA, Şuie Paparude, P.U.S.H. Distracţia are loc la Centrul de Practică al Facultății de Agronomie Timișoara, situat pe DN 69, km 6 - ieșirea spre Arad din Timişoara. Biletele costă 30 de lei la intrare.

6. O zi, o casă, o expoziție. Sâmbătă își deschide porțile Casa de pe Chei, cu participarea a vreo 12 designeri și studiouri de design (printre care 441 Design Studio, Moyo Design, Alina Filipoiu, Happyholic, Wolf25, 11am Architects și Victoria Tonu). În grădină Allan Dalla și Kero se joacă la un perete de 50mp, cei de la Spiță Romanian și Bița Color vin cu biciclete custom made pe care Turific Handmade le accesorizează. Și asta nu e tot. Splaiul Unirii 195, 29 iunie, 14-23. 

7. Iar pare dulapul gol? Pe 29 şi 30 iunie, între 12 şi 20, se deschide Chiffonier Pop-Up Store. Vor fi acolo Mala şi Biscuit, dar şi haine de designeri de pe-afară (ahem: Margiela, Marc Jacobs, Comme des Garçons). Adresa: grădina restaurantului Amada, pe Radu Cristian, nr. 3.

8. Tot pe 29 şi 30 se întâmplă, la galeria Saint Ink, Bucureşti Comics Fest, un eveniment dedicat benzii desenate româneşti. Să tot fie reviste, proiecţii, stickere, lansări, boardgames, figurine. Programul e de la 11 la 22, intrarea e liberă, deci hai.

9. ArtHouse Central din Iaşi a promis la deschidere filme clasice, şi ce poate fi mai clasic decât supremul IMDb-ului (după The Shawshank Redemption), The Godfather însuşi? Naşul I va rula sâmbătă, de la 16, iar Naşul II, duminică, de la 19:30. Cine n-a văzut să vadă, cine a văzut la TV să vadă şi la cinema. 

10. CNDB invită la dans contemporan în noul lor sediu de pe B-dul Mărăşeşti 80-82. Manuel Pelmuş (care a primit Berlin Art Prize în 2012) vine sâmbătă, de la 21, cu preview, un spectacol în beznă. Duminică, de la 20, vedem NOWAYOUT, teatru-dans de coregraful şi dansatorul italian Massimo Gerrardi. Biletele costă 20 de lei. 
Pin It email