10 (zece) recomandări de weekend

Redacția | 30 Mai 2014

TIFF, ceramică, B-FIT in the Street, comedie, RoadKill Soda, Terasa Monteoru, NOD, yard sale, zile deschise la UNARTE și Bookfest.

1. Tot anul aşteptăm parcă momentul să putem spune asta: începe TIFF. Cu Philomena în Piaţa Unirii la deschidere, cu nesfârşitele alegeri şi alergări între cinematografe până târziu în noapte, cu vinul de după la Casa TIFF. Dacă n-ai făcut-o deja, ia-ţi bilet spre Cluj şi la filme. 

2. Iar dacă eşti în Cluj, nu rata nici prima ediţie a Târgului de Ceramică Contemporană Caolín, care are loc în Mănăstirea Franciscană (fostul Liceu de Muzică) din Piaţa Muzeului. 15 artişti şi designeri din România vor expune şi vinde obiecte. Târgul e deschis vineri şi sâmbătă, între 10:00 și 20:00 şi duminică, între 11:00 și 18:00.

3. Nici Bucureştiul nu şomează. De pe 29 mai pe 1 iunie, are loc a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street. Piața Unirii, Piața George Enescu, Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Centrul Istoric și bulevardele centrale vor servi drept scenă pentru 30 de spectacole susținute de artişti din nouă ţări. Cu păpuşi gigant, extratereștri, maşinării sofisticate, jocuri de lumini și apă, ca să-ţi fie plimbarea cât mai lungă și bună. 

4. Festivalul Comediei Românești continuă până pe 1 iunie, cu spectacole în toate zările bucureștene. Ai programul aici

5. De vrei un live vineri seara, Sebastian Stancu şi Mihnea Ferezan de la RoadKill Soda cântă, de pe la 19:00, la Epic Bar (Str. Colţei 50). Intrare liberă.

6. Tot vineri, Papiota deschide Terasa Monteoru – spaţiu hip de leneveală şi conversaţie, pe Calea Victoriei 115. Petrecerea inaugurală va avea gust de nicecream.fm. Te poți înființa liniștit pe-acolo de la 18:00, sperând că nu va ploua.

7. Pe 31 mai și 1 iunie, la Braşov se organizează NOD, târgul de design românesc contemporan, cu creații 109, Ana Botezatu, Saint Hood Wood, Doru Dumitrescu, Kaptura de aer, Pouf, Ruxandra Sacaliş, To each his own paradise și vor mai fi. Loc: Simone Bistro & Lounge. Intrarea e liberă. 

8. Revenind în București, Casa de pe Chei pune de-un yard sale sâmbătă. Cu 441 Design Studio, Alina Filipoiu, Vika Tonu Design, Andreea Red, Mădălina Teler, Woodish, Zâmburi, Atelierul de Print, Laura Leonte (Compulsive Drawer), Dan Creţu şi Dominic Costoiu. Totul se întâmplă pe Splaiul Unirii 195, între 14:00 şi 18:00, cu intrare liberă.

9. Tot sâmbătă, e Ziua Porţilor Deschise la UNArte şi, cum împlineşte 150 de ani, bătrâna facultate va sărbători în stil mare cu workshopuri, prezentări de modă, expoziţii, concerte by Les Elephants Bizarres, Lights Out!, Astero, Blue Nipple Boy şi alţi băieţi cool. Porţile se deschid la 11:00. 

10. Cărțile de plajă se cumpără weekendul ăsta de la Romexpo, unde are loc Bookfest. Găsești deschis de la 10:00 la 21:00 vineri și sâmbătă, și de la 10:00 la 20:00, duminică. Intrare liberă.
Pin It email